los magnesiumbristos

Filip har alltså magnesiumbrist. Det ger sig uttryck genom: skakningar i muskler, tittighet, spändhet och så.
Möjligar anledningar till magnesiumbrist:
1. Fel på mineralgiva (t.ex. då i byte av foder, som antagligen är vad som hänt för oss)
2. Högt kaliumvärde i grovfodret (hindrar upptagningen av magnesium)
3. Mycket svettningar vid hårt arbete - riktigt hårt då, travhästar får lätt magnesiumbrist i och med all svett.

Blodprovet kom igår och sa helt enkelt att han hade låga värden på magnesium. Red ändå träningen och han var suupertittig, särskilt för ett speciellt hörn, och lite spänd sådär. Dessutom blir han väldigt irriterad av ryckningarna och detta i kombination med tittigheten gjorde då att han studsade runt lite ibland och att efter att han hoppat en oxer i tillbakasväng mot "farliga hörnan" bara tvärstannade han, i landningen eller möjligtvis ett galoppsprång efter :P Men han hoppade allting, och jag är superglad över det! Det visar att han verkligen vill hoppa, annars hade han ju kunnat stanna innan den där oxern mot hörnet t.ex. Dessutom var det mycket titthinder - så jag är stolt över min lilla prins. Samtidigt är det skitjobbigt när han studsar :P Jag får ju säga till honom så att det inte blir en vana när värdena är normala igen! Han är superglad med öronen framåt hela tiden och han hoppade riktigt bra igår så det är ju ignet allmänt fel på honom!

Idag red vi ut en runda och han var som igår, skakningar i manken och studsig emellanåt.Och tittade på grenar och grejer. Men han gör sitt bästa, på träningen igår kändes det verkligen att han hoppade bra, vi kom rätt på varenda hinder och han kom verkligen upp och framåt i hörnor och svängar, så markarbetet har gjort nytta! Synd att stackarn måste få brist när han är såhär fin....

Finaste, finaste fille <3

Får se hur vi gör med klubbtävlingen på söndag, är anmäld till 100 + 110 men vi får se hur det blir. Mamma ska åka och kolla på Granngården efter magnesiumtillskott imorgon. Dessutom är det nya skor för honom på morgonen, skönt!

Håll tummarna för att det går över snart :)

Ciao

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0