Bara lite kvar nu

Pluggandet lider mot sitt slut, har bara lite repetition kvar nu så är jag fit for fight imorgon!
Imorgon är det ju faktiskt min födelsedag med! Skojsigt :)

Det här med tävlingsplanen tänkte jag säga också! Jag tror att det blir klubbtävling härhemma om tre veckor då (ingen som vill köra mig till oskarshamn? 1.51 m på eniro.se plus att man har släpet då...) och då kör vi 100 i clear rounden, jätteavslappnat och så, och sen 110 i klassen, bara försöka rida en schysst runda och känna höjden. Sedan ingen träning i veckan, mycket rida ut och sådär, så att känner sig fräsch och glad, och sedan Råby på lördagen efter, 100 och 110 :) Kändes så bra igår att det känns som en toppenplan!

Förresten, en tråkig grej hände ju på Camillaträningen med... Fast kul också. Matilda ska flytta! Jättesorgligt. Men kul för henne- vilken chans hon har fått. Hon kommer passa perfekt i Skåneland, bara rida en massa hela tiden :) Vi kommer sakna dig!

Slänger in en outfit såhär på kvällsakvisten också.

Simpel och snygg med lite fräsiga detaljer. Brunt är fint, helt klart :)

en bild på fille med, världens finaste häst (!!)


Natti

snabbt går det

Hänger ni med i svängarna? Har psykologiplugg och känner mig otroligt lojal som gör en snabbloggning ändå! Hihi.

Camillaträningen igår gick SKITBRA, jag är supernöjd med honom! Han var superpigg och glad, vi hoppade en mindre bana lite högre än vi brukar och det kändes kanon- så nu har jag nästan bestämt mig för att debutera 110 snart! Antagligen på klubbtävlingen hemma :) Det sjukt dåliga är att jag vill tävla .40 (och sedan 42) och inte v.41, då klubbtävlingen är... Men nu får det bli så :/ Är rädd att han ska gå för mycket och bli omotiverad!

Jaja, det får bli allt för idag, jag är jättenöjd med träningen helt enkelt :) Ridningen med till stor del faktiskt, inte bara hästen :)

Ciao

en till!

Börjat gilla Antarés mer och mer! Såhär kommer en outfit som utgår från Antarés grejer :)


Hjälm: Antarés
Schabrak: Antarés
Förbygel: Antarés
Hopplatta: Antarés
Träns: Antarés
Ridbyxor: Kingsland
Lindor: Eskadron



Ciao


träningsdags idag :)

Idag segar jag lite innan träningen! Grymt skönt, har planerat in allt plugg tills imorgon istället och det känns riktigt lyxigt att bara soffsega. Älskar vår nya soffa förresten, om jag inte redan tjatat om det.

Träning ikväll iallafall, ska dock dit ganska tidigt, vill kolla in Elsas nya häst! Äntligen har Ior kommit till stallet och idag är första träningen :) Därför ska jag göra iordning Filip innan, gå upp och kika och sen ner och bara sadla osv. Kul :)

Gissa vad som kommer nuuuuuu? OUTFIT.


En svartguldig lite sportig outfit :) Stövlarna har aldrig varit min jättefavorit precis.. Men i övrigt tycker jag att sportigt är snyggt :)
Stövlar: Tretorn
Dunväst: Gina Tricot
Träns: Hööks
Ridbyxor: Hööks
Stigbyglar: JIN
Hjälm: Lamicell
Schabrak: Exklusiv Horse Wear

Ciao bananas


outfit

Fille har vilat idag, vilket betyder massa plugg för mig. Nu är jag dock klar med psykologisvaren så det är bara att nöta in dem och läsa klart sidorna i boken... Och så dendära engelskaredovisningen om Jimi Hendrix jag har imorgon.
iallafall brukar jag ju slänga in en outfit emellan intensivpluggandet:


Här kommer en riktigt holländsk outfit!
Ländtäcke: Exklusiv Horse Wear
Pannband: Swarovski
Schabrak: Schockemöhle Sports
Träns: John Whitaker International
Benskydd: Veredus
Boots: Schockemöhle


Ciaaaaaaao

FEL

I karlshamns resultatlistor står det att jag hade 5 fel i grundomgången i 1 m, men jag var dubbelnolla :P Med tiden dom säger på filmen (vi filmar alltid själv) hade jag blivit placerad (tia visserligen, men ändå). Lite segt :/ Men det viktiga är såklart att jag vet själv att jag var dubbelnolla och att rundan kändes bra! :)

Nu är det ultraplugg igen,

ciao

höstväder

Nu är det här. Köpte två polotröjor, en i brunt och en i svart, för 150 kr (för båda, halva priset!) att mysa runt i stallet med i höst och vinter. Kom väl till pass redan idag, slängde på mig en med dunväst och jacka över, ganska lagom i höstrusket. Fille fick ländtäcke om rumpestissen, men det blåste upp hela tiden :P Vi skulle ju nämligen på skrittrunda såhär dagen efter tävling... Men vi fick till en tjugo minuter iallafall, det fick tyvärr räcka för idag! Fille såg mest glad ut när han fick komma in igen.. :P

Filles veckoplanering ser ut såhär:
Måndag: Skritta
Tisdag: Vila
Onsdag: Camilla
Torsdag: Skritta
Fredag: Eva
Lördag: Rida ut
Söndag: Backträning

Haha, skritta och träna om vartannat! Men så blir det :) Det blir ju liksom mycket mycket tuffare när man har en tränare som skriker på en med :) Med Eva blir det ungefär som ett vanligt markarbetespass, fast lite jobbigare, så där räcker det med uteritt tycker jag :) Dessutom behöver han ju ut i skog och mark!

Slänger in ytterligare en outfit, gissa temat den här gången? En ledtråd är ju att det är Sveriges största hästsportkedja som har billiga priser men överraskande bra kvalitet!


Alla dessa tjusiga grejer kommer från HÖÖKS! Faktiskt imponerande tycker jag, för billigt är det ju också :)

Nu ska jag plugga vidare på engelska och socialpsykologi...

Ciao bananas

måste ju bara tillägga

Tredje inlägget idag, vilken bloggare man är!
Måste tillägga att har ni inte lyssnat på jordens bästa band än så är det dags att slå till. Avviker till och med från det sedvanliga hästtemat för att ge plats åt:


ARCTIC MONKEYS!!!!! Man ser mest urcharmiga Alex Turner.
Kan verkligen inte nog säga hur sjukt jävla bra Arcs är, det är faktiskt skadat. En musikupplevelse utan dess like!


Bästa låtarna: Riot Van, A certain romance, Cigarette Smoker Fiona, 505, The Bakery, Secret Door, Red Right Hand (extraspår till Humbug), No Buses, Brianstorm, Mardy Bum, Who the fuck are Arctic Monkeys. Ja, alla egentligen.
Specialtips är att lyssna in Beneath the Boardwalk som är en demo. Grymt coola originalverisioner av t.ex. Cigarette Smoker Fiona (heter då Cigarette Smoke), Riot Van (som har helt annorlunda text men samma melodi) och When The Sun Goes Down (heter Scummy där).


var bara tvungen att promota lite, för de är verkligen bäst i världen! På musik alltså ;)

Ciao

snabboutfit

Hade en liten outfit till på lager, återigen på en utav mina pluggpauser! Har pluggat som tusan ett par timmar nu, så nu slänger jag in en outfit!


Med anledning av min födelsedag på fredag blir det en favoritoutfit från mig helt enkelt! Favorit är liksom temat :) Jag har några av grejerna här, men det hade ju inte varit fel att få resten med...;)

Träns: Dyón
Ridstövlar: Pioneer
Schabrak: John Whitaker International
Väst: Gina Tricot
Ridbycor: Pikeur
Hjälm: Lamicell
Benskydd: Veredus


Nattiiii

finaste fellino

Jag är SÅ nöjd med mitt lilla gull :) Dubbelnolla i både 90 och 100 cm! Han skötte sig perfekt verkligen, vilken tur jag har som har den fina hästen :) <3

Jag red ganska bra i 90 tyckte jag, var laddad och jättenervös men kände ändå att jag kunde inverka, vilket var jätteskönt efter den tråkiga tävlingen i gärds. Dock i 100 så är jag lite besviken på min egen ridning :( Gick okej och han ställde verkligen upp! Men jag orkar inte riktigt få fram honom tillräckligt mycket, för då blir han lite tung framme och då behöver jag ta i med ryggen och det orkar jag inte heller! Dessutom behöver Fille bli starkare i bakkärran och få bättre balans- komma mer på rumpan helt enkelt.
Därför ska vi:

1. Träna massa markarbete där han MÅSTE jobba med rumpan en massa. Dvs typ rida lätt öppna, sluta och skänkelvikning i trav och galopp så att han måste ta i. Och allmänt att han kan gå i lägre/låg form när jag rider fram, men sedan måste han gå i hög form och att rumpan verkligen trycker på!
2. För att jag ska orka rida honom så här (vilket Moa också är superbra på att hjälpa till med! Tusen tack, du är bäst) måste JAG bli starkare. Och verkligen kämpa på. Så jag ska: göra rygglyft, situps, benlyft och hitlers hund varje gång innan jag duschar - då är man redan påväg in i duschen och kan anstränga sig lite + att man duschar typ fem gånger i veckan, så det blir lättare en rutin.

För mig är det viktigt att man kan göra lite men ofta istället för mycket lite mer sällan. Jag har liksom inte tid att slänga på mig gympakläder och grejer, jag går så mycket i skolan osv. Så nu lovar jag verkligen att jag ska göra detta, plus att jag ska försöka få hjälp av Eva Fredriksson och Moa så ofta det går, så att man får till riktigt bra pass. Sist men inte minst: vi ska backträna oftare, så att han får jobba med rumpan där med!

Låter väl bra, va!! Jag måste anstränga mig så att jag kan rida världens finaste häst bättre!

Allt som allt är jag alltså jättenöjd med dagen :D:D:D

Nu är det plugg till tusen procent hela eftermiddagen/kvällen.


Bäst <3


Ciao

LADDADE

Nu är jag och Fille laddade inför morgondagens tävling :) Skåpet är packat, Fille är putsad och jag är lite nervös. Allt är på g helt enkelt ;)


Slänger in en liten outfit såhär på kvällsakvisten.


Englandsoutfiten! Alla grejerna kommer från John Whitaker International och det är sånt som jag tycker är riktigt typiskt för hans urengelska märke också :) Jag är inte så mycket för att ha grejer i nationsfärger egentligen, men konstigt nog tycker jag att schabraket är skitsnyggt :) Lustigt värre.

Nu ska jag försöka lägga mig, det blir en tidig morgon imorgon :)

Ciao

baka paj.

Jag och Jack ska baka paj idag! Smördegspaj med hallon och grejer, känns riktigt duktigt.

Fille ska gå ett införtävlingsmarkarbetespass som jag säger. Bara bli lite mjuk och mysig och framåt i huvudet, pigg och glad :) Imorgon åker vi till Karlshamns Ridklubb, ska bara rida 90 och 100, lite tråkigt att det inte finns 100 eller 105 :( Men ultrasuperduperkul att tävla igen iallafall. I em/kväll intar jag stallet för att packa alla grejer, smörja osv. Dessutom ska Fille finputsas :) Han är jättelånghårig, så det blir rejäla tag med borsten.

Ciao

pluggpaus

från ultraplugg till pluggpaus.. jag behövde faktiskt ta en kvarts paus för mitt huvuds skull :p inspirerad av gulliga ponnybloggar som johannagrant.shapemeup.se och carlssonpataket.blogg.se gjorde jag faktiskt en "outfit"!
Några stycken faktiskt, med lite olika teman :) Tycker att det finns för många med tretornstövlar och grejer, så jag gjorde en som är väldigt "ny-teknik"inspirerad. Många som har väldigt teknikinspirerade grejer, och jag tycker att det är ganska coolt i viss mån. Ser lite tuffare ut! Ridsporten är inte så sportig annars med kavajer och knoppar och allt.. Så här kommer min teknikoutfit iallafall :)

Svart, enkel och cool :) Hade kanske inte använt den själv, mycket på grund av priset på grejerna med såklart ;), men coolt för vissa hästar och ryttare!


Nu kör jag igång igen...

Ciao

ultraplugg

Mitt nya uttryck: ultraplugg. Just detta ägnar jag mig åt just nu. Av naturkunskap dessutom, känner hur man deppar ihop mer och mer. Har aldrig varit mycket för naturkunskap. Lustigt nog har jag alltid gillat biologi mest, men det är kemin som sitter hårdast från nian, helt klart. Strange.

Fille har jobbats över bommar för att få in hopptänket inför söndag, han var jätteduktig! Har dessutom börjat använda min röda dunväst igen, long time no see, men nu är den tillbaka. Lite fräck faktiskt :)

Nu hinner jag inte blogga mer, jag har en date med jordens levande varelser (sidorna 75- 83 i min NK-bok).

Ciao

fällande filip

Vitt hår över hela mina ridkläder! FIlle fäller som aldrig förr :) hihi. Vet ju inte hur han fäller normalt, men har aldrig haft en så fällande häst innan iallafall ;)
VI red ut en sväng idag och han var jättesöt! Helt besatt av hannas lilla c-ponny, han ÄLSKAR den! Bästa kompisar :) Dock åt han en kvist och blev helt brun runt hela munnen, stackars hanna trodde att han blödde ;) haha!

Imorgon blir det bomövningar!
Nu hinner jag tyvärr inte skriva mer, det är PLUGG, dusch och ´kanske lite idol i bakgrunden med.

ciao


filipsson

Känns som att det var ett år sedan jag träffade lill-fille! Men det var ju senast igår... Imorgon ska vi rida ut en sväng iallafall, jag och gullisen! Sen bomövningar torsdag då, ska leta på hippson som brukar ha urbra övningar, och så lite longering/skritta fredag, lättare markarbete lördag och tävling söndag! Fille ska ändra tävlingsoutfiten också på söndag, det känns som att det sitter lite otur i mitt brungröna schabrak, så han får ha svart i ena klassen och grått i andra! Och de gröna grejerna till då :) Han är ju snygg i allt!


I Calles gamla avlagda grimma :d haha, den är skitig men ändå charmig på något sätt.

ciao

däckade igår...

haha, vad jag är rolig då. jag dricker ju inte, för er som inte visste detta ;) min poäng är att jag somnade kvart över sju och nanade gott hela natten. steg upp vid 21 och var lite förvirrad bara, och ledsen för att jag missat ullared. men min förkylning tog överhanden. i vilket fall gjorde sömnen mig gott, för idag är det bättre!

moa ska dock rida fille idag istället, vi bytte lite. det är ju bättre att jag vilar innan sjukdomen slår ut! ska ju tävla på söndag. men så fick jag sluta tidigt idag, så jag är redan hemma! men jag ska passa på att vila och plugga så att jag är pigg och frisk imorgon helst! hihi. måste ju träffa min pluttehäst!!

ciao

försjyld

så pjata ja nu fötide
Jag är alltså väldigt förkyld, mitt huvud sprängs ungefär. Mina bihålor är inte vad dom varit :) dock är detta bara att ignorera, för jag har skola, ridning, tävling, pojkvän och UPPLADDNING för tävling att greja med. JA, idag är det måndagen innan tävlingen, och enlitg mina regler får man ju då börja ladda ;)
Filip har vilat sig i form idag! Imorgon blir det en sväng i skogen, Moa rider på onsdag, bomarbete på torsdag, skritta på fredag, markarbete på lördag och tävling på söndag! Antagligen alltså :) Hihi.


nu blir det MASSA MASSA PLUGG att ta tag i.
ciao


tur att jag inte ska rida idag

jag är ändå alldeles för besviken, ledsen och arg. visst, de rödgröna förlorade. skit. men i detta valet finns bara förlorare, inga vinnare. det är en sorgens dag, för sverige men särskilt för karlskrona och blekinge, en dag då ett främlingsfientligt parti kommit in i riksdagen. lars ohly vägrade att sitta i sminket samtidigt som jimmie åkesson och jag hoppas att vi är många som vägrar acceptera sverigedemokraterna i riksdagen.

fille ska ändå vila, himla tur det. jag känner mig ganska genomskinlig idag.

alva

busfilip!

jag och fille har varit ute på busrunda i skogen! öronen rakt framåt och lång som en jagvetintevad. men det är ju faktiskt bara mysigt, att få sträcka ut! vi körde en galoppraka i full speta så att han skulle våga ta för sig lite. tror att han behöver få galoppera på ordentligt ibland! annars blev det dock mest trav och såklart skritt, vi har tyvärr inte några riktigt bra rundor :( men det går helt okej!!

filip är för övrigt jättesnygg i sitt träns fortfarande! hihi, nöjd!

annars blir det valvaka på porslinan ikväll och förhoppningsvis valseger för de underbara rödgröna! kom igen nu, gå till vallokalen och rösta på de som kommer föra sverige framåt med en jämställd och rättvis politik som utjämnar klasskillnader! come on!


filips schema blir ganska skönt, vila på måndag och tävling på söndag är det enda klubbade, så det blir en go blandning av att skritta ut, rida ut, markarbete, bomarbete och longering antagligen! bra med varierat arbete tycker jag :) fille med förhoppningsvis ;)

ciaaaaao

camillaträning + smågodis

I onsdags var det Camillaträning! Vi tränade både på att rida två galoppbommar 14 m på jämna fyra galoppsprång och sedan rida fyra på 16 m till ett räcke - alltså lydnad - och böjda linjer! Det var helt klart temat på träningen, var både en skarp banansväng och ett par lätt böjda linjer. Vi skulle kunna variera väg och galoppsprång lite, efter häst och situation liksom :) Fille var fin som en fining! Och så otroligt urtjusig i sitt fina träns! Han blev också jättekär i Emmys jättestora fina fyraåring. Jisses vad han var fin tyckte Fille ;) Ville mest pussas hela tiden.

Snygge!

Väldigt nöjd med träningen alltså, han kändes lättreglerad, framåt och jaaa, lätt! Inget krångel :) Lite sådär fortfarande med att det släpper i svängarna så att han blir lite svårsvängd, men man kan inte få allt!
I torsdags skrittades han och idag red Moa, markarbetespass som hon kör en gång i veckan som sagt! Han hade tydligen varit skitpigg men duktig ;)

Imorgon blir det markarbete och på söndag uteritt! Han behöver ridas ut, och dessutom passar det bra att slippa vara på anläggningen när deet är dressyrtävling. Ska nämligen rida på morgonen eftersom PORSLINAN HAR VALVAKA på kvällen. Tycker verkligen om politik och ska självklart förlja valet! Också tittat på alla utfrågningar och debatter jag har hunnit för plugg och filipsson! Mitt hjärta är rött. Är ditt? (ingen kan svara nej ;) )


Där har vi honom! Kom igen nu på söndag!!


För övrigt har jag knåpat ihop en liten eventuell tävlingsplanering!

v.38 Karlshamn, ska rida 90 och 100 eftersom det är det som erbjuds :P Men äntligen ska vi iväg iallafall!
v.41 Hemma, klubbtävling, ska bara rida klassen, troligtvis i 100 cm.
v.42 Råby 100 + 100 (finns 110 också)
eller
v.42 Kalmar 100 + 105 cm

De sista beror lite på när det passar bäst med föräldrar som ska köra och sådär ;) Underlaget är ju fiber i Kalmar men det är ju tydligen inte så bra ändå??
Var hade ni helst ridit? Råby Ridklubb eller Kalmar Hästsportklubb?

Nu ska jag ha fredagsmys med jacke hela kvällen :)
ciao


måste bara säga lite till

Som så ofta måste jag liksom prata lite till :) Jag är lite av en glappkäft. Jättefult ord förresten, men hur jag än klurade kom jag inte på något bättre.

Det jag skulle säga dåva:
1. Ni har väl inte missat att det är 15 % på alla täcken på HÖÖKS?
2. Och att det är 25 % på alla varor i Exklusivs sortiment plus lagerrensning med 50 % rabatt på utvalda produkter, t.ex. massa ländtäcken och ridtäcken.
3. Idag fick jag sluta jättetidigt och har typ mycket mindre läxor att göra än jag trodde. Jippie :)
4. Fick idag också foderstatsförslag från Salsa. Faktiskt nöjd med deras service, jag som var så inbiten i Kraffts fanclub! Tog över Salsa med Fille om man säger, han har alltid ätit det. Och deras nya foderförslag som kom jättefort och var väldigt utförligt verkade toppenbra! Olja, betfor, vitamineraler och havrefri muslimix samt hösilage då var förslaget!

Ska göra ett litet pluggryck innan allas vårt idol kör igång tjugo noll noll.

alva


NU ÄR DET HÄR :d

Och jag är så jäkla nöjd!!!!!!! Mitt fina fina träns har kommit nu :d tog ju bara tre veckor och en present i form av smörjmedel för Böckmann!
I vilket fall så tänker jag inte tjura över det, för det är så fint :d
Tror visst att lillen ska få vara riktigt tjusig på Camilla imorgon!!!!!!!
Idag var han helknäpp, vet inte om det var vädret, pälssättning, att han inte fick äta innan eller bara allmän hysteri. Han var larvig till oigenkännlighet :P Tönt :p
Imorgon ska det bannemig bli kul iallafall :D



ciao

finaste fille

Fille gick jättebra idag på marken :) Fick hjälp av Moa! Man ska ju kunna rida ordentligt också, men jag tyckte att jag red bra på slutet faktiskt :) Och fille var en mysunge! Tjusig i brunt med, haha!


Var till och med rödare i ansiktet än detdär idag ;) haha! Riktigt trött i benen!


Imorgon är det vila för Filip och på tisdag ska jag rida ett lättare pass på marken så att han är trevlig till Camillaträningen på onsdag :) LADDAD! Vill tävla med!!!!!!! Inte förrän om två veckor är det dags. Det ska bli kul iallafall :)

Ciaaaaao

oj!

jisses, har jag verkligen inte bloggat på fem dagar? Hjälp. Förlåt. Nu har jag allt det kämpigt :P
Vi börjar väl i onsdags, för tisdagen var inte så vitkig! Red bara markarbete på det vanliga bettet. Också kämpigt kan jag väl säga... Minst sagt!

Onsdag.
Leifträning!! I stora ridhuset som var ökensand efter oss, men helt okej i början ändå.. Fast egentligen borde man ju sura över att vi inte har bättre underlag över lag. Men eftersom jag vet att folk kämpar för att fixa det blir omdömet: helt okej!
Själva träningen däremot får bättre betyg! Fille får MVG eller ännu mer om det finns :) Han var inte sådär mjuk och go precis, för han blir lite korsgaloppig och osäker när det är halt, hans balans är inte toppen, men han var verkligen framåt och på gång! Vi hoppade mest linjer och kombinationer och så någon sväng tillbaka. Väldigt typisk Leifträning tycker jag!! Fille var pigg och go och Leif verkade verkligen vara nöjd :d fick lite bra tips sådära men mest flöt det på av sig själv. Dessutom är det alltid kul att få hoppa liiiite högre ändå, och det fick vi! Alltså lite högre än vi tävlar och sådära. Kändes inte alls som några problem :) NÖJD NÖJD NÖJD med träningen alltså, om det inte märks ;) Längtar efter att tävla!!


Torsdag.
Jag och denna killen
 (fast utan allt hår på huvudet)
firade 1 år tillsammans :) Jättemysigt! Åt på Montmartre och hade det väldigt härligt :)
Fille fick en skrittrunda på kvällen och det blåste rätt mycket då, så han var i gasen ;) Men han är aldrig dum den lille snuttisen, så det var inga problem, haha.


Fredag.
Fille reds av Moa, en riktig genomkörare :) Hon rider när jag är i skolan så att jag ska hinna med lite annat, en gång i veckan sådär, och för att det är väldigt bra för Fille att få gå lite mer ordentligt som inte jag klarar av ibland :) Hon verkade väldigt nöjd!

Lördag.
Jag red ut med Filipsson, en liten mystur, så att han skulle få sträcka på benen och bli lite pigg i skallen :)
Han fick också massage på eftermiddagen, Moa var med eftersom jag var på bröllop. Förra gången tyckte hon att han var lite omusklad i rumpan på något ställe och lite stel i halsen, men inget mer. Denna gången var det inget alls :d strålande!!! Man blir så glad då :)
Jag var alltså på bröllop, det var Jacks mamma och hennes Micke som gifte sig i Amiralitetskyrkan! Jack var ringbärare med storebrorsan Simon och storasyster Alicia höll i buketten :) Jättefint! Dom tre plus flickvän/sambo/jag gick in före Micke och Irene i kyrkan. Själva vigseln var toppenfin!! Till och med mamma blev rörd;) De hade mycket musik, typ Idag Är Jag Stark, Visst Finns Mirakel, Love Is All Around osv. Jättefint!!
Själva bröllopsfesten var på Bergqvistska gården och jättetrevlig! Irenes barn och vi " plus en " satt som vid ett eget bord (det var enorma bjälkar mellan oss och de andra vid bordet) och hade det supertrevligt!


Tjusigt! Jacke och jag :)

Söndag, idag alltså :)
Kommit hem från Jack nu, idag är det Alva-Bossedag! Pappa jobbar och mamma/moa är på tävling! Jag ska plugga en hel massa (naturkunskap, psykologi, matte, historia, engelska och kanske lite form också), städa iordning lite på mitt rum och hänga med Bosse ;)
Gullefille ska få gå lite markarbete, förhoppningsvis är han underbar idag- Moa har ridit, han har fått sträcka på benen i skogen och fått massage! Han borde vara i högform ;) Ser verkligen fram emot att rida lite markarbete, har inte gjort det sen i tisdags! Ska ha bettet med dubbla bettringar, han är som en dröm på det :)

Förresten, ni vet mitt träns som jag beställde från Böckmann? Det blev ju fel modell så jag fick skicka tillbaka det. Nu har jag fått det nya. Det är rätt modell men BRUNT. Det skulle vara svart. Blev faktiskt ganska ursinnig, så mamma ringde och såg till att jag skulle få det nya på tisdag och sen skicka tillbaka det felaktiga... helt sjukt att man kan skicka fel TVÅ gånger. Jag hade nästan förlåtit dem för den första felleveransen, och så gör de fel IGEN. Tror inte att jag beställer därifrån igen precis...

Snart får jag det iallafall! Bara tre veckor efter beställningen... Suck. Hinner ha det på nästa Camilla iallafall! Fast det trodde jag ju förra veckan för Leif också, så vi får väl se...


ciao!

jämjös gräddfil

Där har jag spenderat eftermiddagen ;) Fikade hos min gulliga lärare med hela gänget + halva bildettan. De är fyra stycken och bara två var där! Haha, stackarna. Men de får faktiskt vara med musikal också som är typ tio? De var trevliga iallafall, de som var där :)
Åt även enorma mängder glass och hemmagjord chokladsås!!!!! Mumsetipums.

For till stallet och red en liten sväng på Calle! Jag skrittade ut och Moa gick bredvid, hon hade någonslags mystisk smärta i armen :( Hoppas den släpper till helgen, då är det Osby som gäller för dem :)
Fille vilar idag, sen blir det lite markarbete imorgon och Leifträning på onsdag. Vi är taggade!!!! Hoppas att vi är det iallafall, jag är taggad till tusen ;)

Hoppas också att Böckmann kan ta sig i kragen så att jag äntligen kan få mitt träns, det riktiga. Har inte ens fått mailet som visar att de skickat det... Kan nog glömma att få det innan träningen. Usch, besviken på dem faktiskt, jag som tyckte att de verkade så bra :/

ciaaaaaaaaao

bilder från gärds :)


Gulle :)

Jag ser ganska utmattad ut ;) Han är alltid så dryg på framridningne, haha. Lite okontaktbar sådär :d tur att han inte måste vara ultratjusig!


Jag grejar med stiglädret och Fille är söt!

ciao

eva fredriksson-träning

Vi laddar inför evaträning ikväll :) tjugoett noll noll intar jag, filip, moa och carl rampljuset. haha :d inte riktigt rampljuset kanske ;) men evaträningen minsann.
Vi känner oss laddade tror jag, Fille gick ju jättebra och var så pigg och glad igår, så jag hoppas på en trevlig träning :d för eva "går det alltid bra" brukar jag säga, hon är så positiv och trevlig så att man alltid hittar något att vara nöjd med- mer eller mindre.

imorgon blir det uteritt för gulle och på söndag ska han antingen longeras eller ridas lite på marken, fast lätt :) Får se :)


pluttemoa och pluttecalle


teddybjörnen filipsson och moi :)

ciaoo

anmäld!

Nu är jag anmäld till Karlshamns Ridklubbs tävling den 26 september :)
Planen ser ut såhär:
v.35
Ingen hoppning, mycket uteritter. Träning för Eva fredag (imorgon).
v.36
Leifträning onsdag, normalt arbete resten av veckan, försöka rida ut ett par gånger!
v.37
Camillaträning onsdag, normalt arbete resten av veckan, försöka rida ut ett par gånger!
v.38
Inte träna för Leif, tävla söndag 90 + 100 cm.

Tyvärr blir det alltså 90 och inte två stycken 100 cm, vilket är lite trist, särskilt som det är bed A/A, men det finns inget annat alternativ, så så blir det! Kul att tävla iallafall, och skönt att ha en plan :d

Förresten- är det någon som vill ha en fast plats för a-tränaren Leif Nilsson på KLRK onsdagar jämna veckor i "unghästgruppen" (hästar från ungefär sex år och uppåt, också "vuxna" hästar som tävlar på lokal nivå- lite hårddraget) så har jag en plats att erbjuda. Jag och Moa kan nämligen dela på en plats. Söker också reserv för v.38 i samma grupp! Hör av dig!!

Plugget väntar en liten stund till :)

alva


kanonpass

Först: 10000 tack till Moatoa som hjälpte mig och Filleplutt idag. Vi hade ridlektion! Hihi.
Red mycket i galopp, tränade på att rida framåt ordentligt, att byta galopp, att samla ihop rumpestissen osv. I trav också, fast inte byten då :) men ändå mycket åttor och serpentiner och så. Ont i kroppen! Men det var det helt klart värt :)
Filipsson kändes jättebra och vi kom både framåt och ändå ihop, mer än vanligt :) Fick också koll på yttersidan i vänstervarvet som är vårt sämsta varv annars!
För övrigt så fick jag lite samtalstid med Camilla också, till slut, igår på träningen. Vi bestämde att jag skulle vila från hoppningen ett litet tag, max ett par veckor, och sen rida för henne på onsdag om två veckor och på helgen åka ut på en tävling och rida som vanligt. Hoppas att han är som vanligt då också. Idag var han det i gången iallafall! ¨Busig och glad :d Tror att han helt enkelt bara behöver få ridas ut och vara lite häst med jämna mellanrum!


finellino <3


För övrigt har vi haft specialdag med politiker idag på törnströmska. jag älskar verkligen att debattera och politik är kul, så jag gillar't ;) har fler pins än någonsin, min favorit är från ssu/socialdemokraterna: det är en bild på en röd "gubbe" som slänger bokstäverna SD i soptunnan och så står det "inga rasister i våra parlament". Hahahah, grymt!


ciao

RSS 2.0