världens bästaste häst

Idag var Fille så superfin! Mjuk och go, jobbade på men ändå avslappnad! Jag är så himla supernöjd! Kunde inte låta bli att galoppera lite faktiskt.. Och han var jättemysig där med :) Tog bara ett par varv i lätt sits, men ändå.

Pluggmania nu, så mer blir det inte!

Ciao

det är jäkligt mycket snö ute,

för den som missat det. Det vill säga ingen :) Jag är sämst på att sätta rubriker, som jag sagt förut!
Fille och jag red i snön både igår och idag, idag var det djupare, men det är bättre :) Vill ju inte att de ska sjunka igenom och springa på den hårda "grusen". Tyckte att Fille var superfin båda gångerna, jag är så himla glad över att vi är igång igen! Supermysigt att rida trots extrema frostskador på öronen :) Händer och fötter var faktiskt varma, då är det ju nästan lugnt. Plus att Fille var så duktig då, det värmer ju också!

Fast imorgon blir det nog ridhuset ändå... Längtar tills det är så mycket snö att vi får rida på stallägarens äng, där fåren går på sommaren!
Lussan förra året på ängen:


Lilla gullet!

En bild på världens bästa häst kommer som avslut, för nu ska jag plugga (som vanligt):




CIAO


plugg + globen

Jag är som sagt makalös för tillfället (los boyfriendo är iväg på nördkonferans) och därför har jag varit i stallet mest hela dagen tills nu, då jag pluggar ihjäl mig litegrann :) Håller på med psykologi nu, sedan väntar engelska och naturkunskap. Eventuellt klämmer jag in lite matte också, men det är inte så akut!

Sändningar från Globen ikväll också, det ska jag försöka ta mig en kik på :) Gillar verkligen Stockholm Horse Show, men åker hellre till GBG Horse Show eftersom det är mer häst och mindre show i jämförelse med Globen. Mässan är bättre och tävlingarna också, det är inte bara massa shower och sånt ;) Personligen åker jag iväg för att se bra tävlingar och köpa grymma grejer till grymma priser! Hihi.

Just nu funderar jag lite på vad som är de bästa t.ex. vita ridbyxorna eftersom jag ska köpa ett par i GBG, tror jag iallafall. Funderar ofta på vad som verkligen är det bästa av varje sak, bästa hjälmen, bästa stövlarna osv! Om du känner dig manad får du gärna slänga in en kommentar så jag får veta vad det finns för bra grejer! Ni är ju faktiskt några stycken som läser bloggen, vilket jag tackar så ödmjukast för! :d Vore kul att veta vilka några är, några vet man ju såklart, men man kan ju inte räkna ut alla!

Nu måste jag fortsätta (surprise, surprise).

Ciao


friday + saturday

Fredag fylldes av lite bra och lite dåligt helt enkelt.
Först tar vi väl det som var bra:
Min fina kavaj kom, och den var inte bara ursnygg och i superskick utan satt även som en freakin' smäck! Kan vara mitt bästa köp ever (Fille annars... Men jag måste erkänna att jag inte betalade honom själv ;) )! SÅ NÖJD
Sedan var Fille jätteduktig när jag red (/skrittade på långa tyglar och i låg form haha)!

Det dåliga var dock att skak-och-kurr inte var totally gone... Lite sånt fanns kvar. Tyvärr :( Kändes superdeppigt sådär igår, det var inte alls kul faktiskt! Blev ledsen i ögat :( Men samtidigt bestämde vi oss för att köra på och rida hela helgen och såifall får vi ringa Staffan på måndag.

Lördag.
Ridit nu på morgonen, travade lite också! SKyndade på igångsättningen lite i jämförelse med min ursprungliga plan pga att jag ville känna efter mer och har lite mer på benen om man skulle behöva ringa. Grejen är nämligen att jag kan tänka mig att det blir lite reflex-artat nämligen, han har skakat vid vissa tillfällen så mycket att det kanske blir så av bara farten!

Han var dock SUPERFIN (v)både i skritt och framförallt i traven, go och glad kexchoklad = alva! Fille med för den delen!                            V 
Kändes så himla härligt att få trava :):):):)
Vi ska dock fundera på Staffan ändå + om vi kanske ska stoppa om sadeln (lite tips ifrån Yvonne där) om det kan vara den som orsakat allt. Får dock se, sadeln ligger ju inte på manken, men jag stoppar gärna om den ifalld et kan bättra situationen!


Nu ska jag återgå till pluggis-stadiet.
CIAO

GHS

Lägger till en väldigt viktig sak på min önskelista: (utan inbördes ordning)
1. Träningar/tävlingar 2011
2. Plusmedlemskap i Hippson (Folksam Riders Cup)
3. Kalender för 2011
4. Lamicell hjälm
5. JW-schabrak (som jag vet att jag kommer få eftersom jag hjälpte Jack att köpa det i Fåglasång (; )
6. Resa + biljett till Göteborg Horse Show 2011

KLRK säljer biljett samt bussresa, så jag hoppas att jag och storasyster kan åka dit i Februari!

Ciao (från Alva-som-ska-få-rida-idag!!!!)

jag pluggade men så skulle jag bara

bara bara bara kolla min lilla mail. Och där fanns ett meddelande från Exklusiv Horse Wear där de berättade att de under tre dagar har 25 % rabatt och frakfritt... Jag som skulle plugga... Gjorde ett snabbt avbrott för att kolla in, och tror ni inte man blir sugen när man ser deras fantastiska utbud? Jag önskar mig ju JWs sammetstäcke, men jag kan HELT KLART tänka mig ett fint tävlingstäcke med front i marinblått istället... Så jäklans snyggt! Fleece (mest användbart tycker jag) kostar 700 kr drygt med avtagbara kryssgjordar och ungefär 550 utan gjordar!
Varsågod för tipset!

Nu ska jag återgå till naturkunskapens otroliga (läs: utmattande) värld. Har faktiskt en hel uppsats om energi att skriva.

Ciao

P.s. IMORGON FÅR JAG RIDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA d.s

vilket väder!

Igår var det översvämning i hela hagarna och idag fryser skiten!
Mitt lite lagom ironiska/cyniska svar på det outhärdliga vädret är helt enkelt att det är alla amerikanare-som-röstade-på-George-Bush's fel. Om de hade röstat på Al Gore hade miljön haft ett leende på sina gröna läppar! Haha, jag gillar inte riktigt Bushilushi och om man kan skylla på honom tycker jag att man ska ta chansen ;)

Idag har jag gått i skolan helahela dagen, men vi fick sluta naturkunskapen lite tidigare, så jag tog mig till stallet så fort som möjligt :) Fille blev borstad med sina nya fina borstar och klappad och pussad på av både mig och Jack! Han hälsade på lite idag eftersom han ska iväg till Jönköping på datanördsfestival i helgen ;)

plutten och plutten i våras :)

Imorgon är sista dagen jag ska åka till stallet utan att få sitta upp! Woho, det känns ju toppen! Det ska bli så otroligt roligt att börja rida igen, tror att Fillis är sugen också :) Jag har planerat igångsättningen i stora drag, "perioder" av skritt, skritt + trav, skritt + trav + galopp och sådära! Dessutom gjort lite förslag på olika bomövningar, man hör ju bara gott om att rida över bommar, så vi ska göra lite såntdära hade jag tänkt :) Roligt ska det bli som tusan!


Här kommer lite "önskelista" från mig också.. Önskar mig dock inte allt, känns liiiiiiiite för mycket ;) Men sånt som jag gärna skulle ta emot om det föll ner från himlen och landade i min famn!


INTE INBÖRDES ORDNING
1. Stövlar! Mina stövlar är liksom Moas lite för stora.. Vi trodde att vi hade biffvaderna, men de måste verkligen sitta sjukt tajt när man köper dem. Har läst om Guarnieri att de är HELT fantastiska. Men sjutusen pungar man ju inte ut med bara sådära, så det blir nog mer en önskedröm!
2. JWs marinblå sammetstäcke med silverdetaljer! Tjusigt
3. Svart hjälm från Lamicell stl M. Har den bruna och är supernöjd, men var dumt att jag köpte en brun :( Hade bruna grejer på Lussan, men inte på Fillis. Svårmatchat ibland :P
4. Nya vita ridbyxor. Tycker att dessa två är fina men har inte testat något par :)
5. Svart väst från Gina. Älskar min blå!! En svart hade inte suttit fel
6. Silvrigt swarovskipannband att variera med
7. Ny fleecetröja, älskar den jag har nu! Men skulle vilja ha en lite figursydd så att den sitter bättre när man rider :)


Som sagt, hade inte tänkt få allt detta men passade på att klistra in lite grejer jag gillar och sådära! ;)

Nu upptäckte jag att det är ganska sent :O Jag tänkte sova lite extra idag!

Ciao


förresteeeen

Jag har köpt en kavaj :d en mörkblå Pikeur Skarlett, från hastnet.se - begagnad alltså! ett bra pris för en fin kavaj, jag är väldigt nöjd :) Spännande att se hur den ser ut nu när den kommer!

Så här ser en ny ut:

tadaaa! Tjusig tycker jag :)

Jag säljer ju fortfarande min kavaj, en Jacson i softshellmaterial, stl 38! Säljes pga att den är för stor :) 

Ciao

åh vad roligt det är att rida!

Idag fick jag rida Calle litegranna! Han är så rolig att rida, inte den mest dressyriga kanske, men har så gulliga små steg- fulla med power! Dock tror jag att han gillar bättre när riktiga matte rider ;) Men jag gjorde mitt bästa, var riktigt röd i ansiktet efteråt (förvånad, någon?) och tyckte faktiskt att det gick bra till och från! Jag kunde docke inte hålla i gramanen alls, jag tappade bara de vanliga tyglarna! haha! Så jag tog bort den tillslut, fast när jag hade koll på den var Calle väldigt mysig, så det var lite synd att jag var så borta med den. Det är ju viktigt att man inte håller för hårt, och jag kunde inte bara korta upp tyglarna, och kan man inte använda hjälptyglar rätt ska man ta bort dom tycker jag :)

Fille var bra i ryckningarna idag också! Blöt var han också... Vilket sjukt oväder! Hagen mitt emot Filles var totalt översvämmad, vattnet flöt över stigen emellan och ner i ett litet vattenfall ner i Filles hage! Han verkade ha lite blandade känslor enligt Moa, han stod och bankade med fötterna i den enorma vattenpölen ;) Hade inte förvånat mig om han rullade sig där :) På fredag ska vi komma igång igen! Tänkte longera lite i skritt och trav en liten stund först, man vill ju hellre få ev. bocksprång där än när man sitter på :) Sedan ska jag skritta lite är planen!


Sen vill jag passa på att svara på en kommentar på "tid bokad":
Först och främst - tusen tack för berömmet, jag är ju så svag själv för filles färg att det alltid är lika roligt att höra när alla gillar den :)
Sedan handlade det mest om att du var väldigt besviken på Staffan i Löberöd och aldrig mer skulle åka dit. Jag tycker självklart tvärtemot ;) Min storasyster har alltid åkt dit och jag fick själv nästan en uppenbarelse första gången jag åkte dit! Min ponny Lussan hade helt plötsligt blivit superhalt, kom upp till veterinärbes. på en tävling och hon var totalt stenhalt! Vi åkte först till Kalmar, där hon sprutades i kotleden utan förbättring. Vi var väldigt missnöjda med deras ovilja att typ ultra-ljuda eller göra något annat än att bara böja och spruta :P Så vi åkte till Tingsryd istället. Där sa de efter ultraljud att hon hade en senskada. Jag red alltså som man ska efter den diagnosen - belasta mer och mer. Efter två månader skulle vi åka tillbaka, men då var han pappaledig som vi hade innan. Vi bestämde oss för att åka till Staffan istället. Där insåg han att hon inte alls hade någon senskada utan en vanlig, men väldigt svår (eftersom hon gått med skadan i fyra månader pga alla feldiagnoserna!!), hovledsinflammation. Han behandlade tre gånger och sedan blev hon bra. Hade vi åkt dit direkt hade hon varit bra på två-fyra veckor.

Kort sagt (att prata/skriva lite är jag ju inte så bra på (; ) så tycker jag att Staffan är en jättebra veterinär, men jag har inga problem med att inte alla tycker det :) Han botar mina hästar, är väldigt kompetent och förstår att hästen ska tävla och hålla för det. Han är inte rädd för att behandla och det uppskattar jag faktiskt! Då blir en liten liten hälta bra på ett par veckor och hästen förlorar egentligen ingenting. Om man inte ska behandla utan försöka "vila bort" eller så, får hästen gå i månad efter månad och inte göra någonting och tappar alla muskler osv. Dessutom förstår han att en äldre häst som gått mycket kan ha några småproblem utan att den är påverkad av det! Detta uppskattar jag och det gör givetvis inte alla! Och jag behöver inte promota för honom känner jag, han har nog med folk som åker dit ändå ;) Men jag kände att jag kunde passa på att berätta varför jag tycker så mycket för honom! Du åker aldrig mer till staffan- jag åker aldrig mer någon annanstans!


Observera att jag inte kräver att alla ska gilla samma veterinär :)

Ciao!

tid avbokad!

Efter mycket om och men bestämde vi oss för att inte åka med fille - han kändes bra när jag och moa petade och klämde!! Så nu kör vi enligt plan att jag börjar sätta igång i helgen, och vi fortsätter med metacamen så länge den räcker. Känns så himla bra :D :D :D Men man måste ju vara medveten om att han kanske inte är bra när jag väl slänger mig upp, så då får vi boka in en tid då helt enkelt... Men just nu känns allt toppen!

Igår var jag och Moa och frös i Karlshamn, kollade på Future Riders (även öppen för andra) träning för Björne. Alltid kul med nya infallsvinklar! Tyckte att han hade mycket bra att säga :)

Förresten, är det någon som vet något om täckena Trust Tetris? De har extrafyllning runt manken för att avlasta där, precis som jag har letat efter! Såg dom i Hippson Magazine (återigen- Hippson i mitt hjärta) och letar förfullt efter var man kan köpa i Sverige! Prylbloggen på Hippson tipsade om Bengts, RM och Svensk Ridsport.
Mailat de jag kunnat :)
Såhär ser själva manksystemet ut utan täcke:

Och såhär ser vintertäcket ut med 400 g, bild tagen från Schockemöhles internetshopping!

Ser ni hur det är lite puffigt runt manken!

helt perfekt, ska höra mig för och se priser, fyllningar osv och ev. blir detta det enda jag önskar mig till jul ;) De är ju ganska dyra, som man kan tänka sig :P.. Men det är min lilla kille värd! Jag vinner väldigt mycket på att han slipper vara kurre kurris också ju!

Ciao


Tid bokad

Hos Staffan i Löberöd för Fille. Metacamen ger inte dom resultaten vi önskat :( Så nu far vi till Skåneland, antagligen för lite ultraljud, röntgen och sådära. Känns trist att han inte blivit bra såklart, man blir riktitg deppig :( Men det är bara att hoppas på Staffan och hans mirakelhjärna!

Jädra trist med sjuk häst ska jag säga :( Alla som har friska hästar - njut av det!! Det är så himla toppen när hästarna mår bra :)

Ska bort till Teddybjörnen (vilken päls han har odlat) framåt eftermiddagen här och borsta och klappa på honom :) Och mocka och ge honom mat såklart! Min fina hästapålle, håll tummarna på en bra plan efter tisdag nu!

Snyggingen!


GLÖM FÖR ALLT I VÄRLDEN INTE HÄSTHOPPNING KLOCKAN FEM IDAG HELLER (på svt1 tror jag).

Ciao

plugg idag

Och det är passande nog inte så mycket som har hänt heller :) Fille har pussats på och står snällt i sin box, tycker att han tar vilan bra faktiskt :) Dock känns det nog ändå som en god idé att dra ner på fodret (vilket vi såklart gjort). Tycker inte att kurret har släppt dock :((((((((( (jätteledsen betyder den, jag var för lat för massa :tecken).

Tycker att nya Kingslandgrejerna som kommit är fina, men är mest sugen på täcket :) Kolla in http://internationalshowjumping.blogg.se, där finns schabrak + luva, täcke, lindor, sadelöverdrag.

Hippson har kommit idag så innan jag nanar, efter pluggandet, ska jag lusläsa denna fantastiska tidning! Hippson är den bästa hästuppfinningen ever tror jag. Det roliga är att man, trots att man kollar hippson.se varenda dag, lär sig något nästan varje sida i tidningen (som borde komma minst en gång i veckan!! ;) ). Det är bra betyg må jag säga, att man lär sig så mycket.

Psykologin väntar.

Over and out


lillen är... finborstad?!

Jag har borstat som en crazywoman på min hästapålle idag (nej men riktigt rejäl borstning faktiskt) men med sån päls spelar det inte riktigt någon roll! Man är nästan rädd för att förlora borsten in i virrevarvet. Men så får det vara när man vilar. Jag ska tigga till mig en klippning när jag sätter igång honom sedan! Får nog erbjuda Moa och pappa något för detta hästjobb (ha-ha-ha...), känns som att fina julklappar kan vara på sin plats!


Gissa vad som händer imorgon då? Skolaaa och vilaa. Grattis Alvis, inget roligare än så ;) Jag är verkligen ridsugen som tusan.
Men idag har jag faktiskt varit hos Jack i nya huset och bakat + ätit smulpaj som blev galet god! Mysigt :) Och Fille lät mig faktiskt gosa med honom ett tag. Han är ganska gosig av sig, men man måste låta honom "klia av sig" först, haha. Man får liksom borsta rätt hårdhänt och låta honom slicka en på händerna. Man kan inte tro att någon häst vill bli kliad så våldsamt ;) Nämen han vill verkligen att man ska trycka handen stenhårt mot huvudet så kliar han runt som en galning, och sen är han redo för gos! Min lilla bebis :) Ouppfostrad som tusan, det jobbar vi på, men ibland får man faktiskt ge med sig!

Ciao

IPHONE FYRA IN MY HEART

Usch vad hemskt att man kan gilla en telefon så mycket ;) Speciellt innan man hunnit börja använda den ordentligt.. Men den är så fiiiin. Fast det är hemskt att gå runt och bära på något så dyrt och ömtåligt. Å andra sidan gör ju typ alla det nu förtiden. Sitter och väntar spänt på att SIMkorten ska inaktiveras/aktiveras så att iPhonen är igång.

Tjoho!

Ciao

hur lång tid är 14 dagar?

Alldeles för länge för mig att orka vänta på Filles vila! Haha, jag har redan tröttnat totalt på att inte få rida... Typiskt mig att sitta och planera igångsättningen istället.

idag har jag fått min amazing iphone 4 så det blir inte mycket mer uppdatering idag faktiskt! lovar ;)

måste bara slänga in en liten eloge till storasyster som på sin blogg (http://moazalar.blogg.se) skrivit om resultatet på förra tävlingen. Helt enkelt resultatet utan en massa krusiduller- starkt tycker jag! Blir så lätt att man bara pratar om varför ens halvdåliga resultat inte var så himla dåligt pga det och det och det och lite det och detdära och knappt säger resultatet. Att man vågar stå för ett resultat är modigt! Duktigt :)

Ciao

sluta tidigt och skitgris...

Idag fick jag sluta skolan tidigt! Fy tusan vad skönt :) Slutar kvart över tre en dag och fyra alla andra dagar, börjar åtta alla dagar utom en då hela skolan börjar halv tio (omprovstillfälle samt möte för lärarna innan)! Så att sluta tidigt och hinna till stallet så att jag både kan mocka och ta in själv och att man inte sitter på bussen i kolmörker...

Fille hade skitat ner sig som tusiken. Han ville väl matcha sitt bruna fina täcke ;) Manen var dock inte än hundra procent torr så den fick faktiskt lov att vara lite lerig :P Funkar inte att borsta bort ordentligt om leran inte torkat. Så trist att behöva slita i manen för att få bort leran. Men samtidigt finns det ju faktiskt inget sätt att undvika det heller! Kul att Lillen har det så mysigt i hagen iallafall! Tycker om honom ändå, lilla gullet.

Som ni kanske märker fortsätter jag att uppdatera mycket trots vilan! Haha. Jag gillar faktiskt att blogga så att jag hittar något att skriva om verkar det som! Inte för att försöka bli känd och så då utan för att det är skönt att skriva lite varje dag om Fille och sådära. Jag har alltid varit en skriv-och läsapa. När jag var yngre och kunde sitta en hel dag och läsa tog det bara några timmar eller en halv dag att läsa ut en ny bok. Jag älskade En prinsessas dagbok och läste ut en sådan på 5-6 timmar ;) Haha! Och jag har alltid varit uppsatstjejen i skolan och också skrivit mycket hemma. Är också ett kontrollfreak som behöver skriva ner allt för att ha koll på det, ni skulle se min kalender.. Hujedamej!
Liten förklaring till mitt generösa bloggande kanske..


Ciao!


tidsinställda inlägg

Väldigt nöjd med detta fenomen ;) Detta är ett litet test-tidsinställt-inlägg!

Eftersom Filippos har vila (om någon missat det, vilket känns rätt omöjligt) så håller jag givetvis på att planera upp hela igångsättningen i grova drag och sådär, mycket med hjälp av (jordens bästa bok!!!) Handbok för din vardagsträning av Mari Zetterqvist Blokhuis (träningstips av Sylve Söderstrand - vår nya förbundskapten, mkt positiv till detta - och Lotta Björe). De skriver toppenbra i kronologisk ordning om lämplig igångsättning.
Deras modell är i stora drag såhär (ber på förhand om ursäkt för ev. misstolkningar ;) ):

Femåringar vilar 2 månader - gamla hästar vilar inget alls. Man får ungefär placera in sin egen häst någonstans däremellan lite lämpligt. Fille kommer ha fullkomlig vila i 2 veckor.

"Roadwork" är lämplig första igångsättning. Skritt och trav utomhus, helst på grusvägar. När du kommit lite längre i igångsättningen gör det inget om det är snö ute utan man kan med fördel rida i kuperad terräng.

Longera innan du sitter upp efter vila (för ryttarens säkerhet) - med sadel på!

Variera arbetet mellan "roadwork" och 30-minuterspass i ridhus. Man kan ganska snabbt ta fram bommar att öva på.

Börja hoppningen med en liten "caprillibana" (blandning mellan låga hinder och bommar), lite senare med studsövningar (öka intensitet långsamt och var uppmärksam på mjölksyra).

Markarbetet kan öka till 40-60 minuter, men det är fortfarande viktigt med varierat arbete, rid ut!

En vet-check runt mars.

Börja tävla såfort du känner dig redo och fått tillräckligt mycket hoppning i kroppen, någonstans runt mars. Det gör inget om man kör igång rätt direkt, men man kan gå ner ett snäpp i höjd eftersom hästarna ofta är lite extra tittiga/spända första tävlingen.

Såhär tolkar jag boken och jag tycker att det låter som en bra plan i stora drag! Jag ser verkligen fram emot igångsättningen!!! Om det inte märks ;)

Ciao så länge


filip har fått sin lädergrimma!

Till min födelsedag den 1 oktober beställde Moa en lädergrimma till mig i present från HÖÖKs. Men den fanns inte i lager och beräknades komma den 5 oktober istället. Men så blev den restad och skulle komma efter 2-3 veckor. Men häromdagen hade den faktiskt kommit, bara en och en halv månad efter min födelsedag ;)
Den var i alla fall väldigt mjuk och fin, Fille såg nöjd ut (så nöjd man kan vara när man väntar på metacam ;) )! Men testade den inte på, ska vänta tills imorgon när jag har borstat honom jättefin! Eventuellt kommer lite bilder då, men det har jag lovat förut.. Haha!

Annars är det jättedrygt att inte få rida. Det är ju inte bara att man inte rider, för jag tänker verkligen mycket på rdagens och veckans ridpass och nu försvinner liksom det med :/ :P Men jag har tex sysselsatt mig med att hjälpa Jacke att flytta till sitt nya mysiga hus :) Hans mamma flyttar med sin man till ett nytt hus samma helg som hans pappa flyttar med sin tjej till sitt nya hus! Haha, konstigt. Men det blir nog bra detta, nymålat och tjusigt rum har han fått med jättefin utsikt över lite vatten och sådära.

Nu ska jag fortsätta kolla på Equipes onlineuppdatering! Det har numera kommit en ny grej på Equipe så att man på nationell tävling även kan se film på ekipagen. Väldigt kul och lärorikt, jag som bara rider lokalt får jättemycket av att se ryttare som Alexander och Daniel Zetterman och Jörgen Larsson rida! Känns lite närmre mig och fille än när man kollar världscupen på TV... ;) haha! Dessutom är ju Jörgen Moas favorit, hon tränade lite för honom när hon var med i Future Riders och blev frälst :) Han rider dessutom 18 olika hästar denna helgen (tvådagars)... Wow.

Ciao bella


tråkvila

Igår vilade Fille och vi började med metacamen. Det är så tråkigt att inte rida! Men idag ska jag sysselsätta mig med att borsta honom rejält samt börja en total storstädning av höburen :) Ska göra lite då och då där nu när man inte behöver använda lika mycket därifrån. Ska börja med en hörna idag är planen.

Eventuellt kommer bloggen gå lite på sparlåga ett tag, för det är ju inte precis lika mycket att skriva om när Teddybjörnen vilar. Vi får se!

Ciao

tandläkaren

Filippos har nu varit hos tandis! Han hade två hakar (en på varje sida) orsakade av hans överbett, vassa kanter och så var det två tänder som satt ganska långt fram i munnen som också var väldigt vassa, och framförallt långa. De brukar typ gå av av sig själva när hästen biter någonstans eller så, men på Fillis har de konstigt nog inte gjort det än, trots att han biter i täcken och sådär ;) Så en utav dem växte inåt och tryckte på tungan :( Men han är nu slipad och snygg!

Lugnandet gjorde honom rejält groggy dock, han korsade frambenen när han gick ut ur stallet ;) Men han piggnade på sig, nu myser han i hagen som vanligt :) Imorgon börjar tråkvilan och metacamen, men förhoppningsvis mår han jättemycket bättre efteråt!!

Nu är det plugg och seg som väntar!

Ciao

förresten!

Fick min underbara Equi-lineluva igår! Köpte den begagnat (vågade efter att jag hittat säljarens facebook, på eniro och hennes hästblogg (; ) och den satt som en smäck! Tog inte alls upp hela pannan men var lite större än en vanlig, så jag tror att jag äntligen hittat en som sitter kvar på honom! Haha :)

Ciao igen

camillaträning - lite halvt iallafall

Vi ska jogga lite under uppvärmningen, mest för att vi kom på detta för sent för att leta reserv och för att det faktiskt ger en plats i ridhuset.. Innan fyra eller efter tio känns lite omöjligt ;)

Imorgon ska lillen gå på promenix på morgonen och sen åker vi till tandläkaren för att fixa hans hakar på tandabissingarna. På fredag drar vi igång med metacam och då börjar också vilan!

Ciao

NY DIAGNOS :D

Idag har vi fått nytt hopp av duktiga veterinären Cilla på Stora Vörta!! Hon hade pratat lite med kiropraktor-Marianne Olsen. Och de hade kommit fram till att det kan vara en inflammation av slemsäcken i manken (bursa?!) som kan komma pga tryck på manken av täcken. Så nu ska mammsen hjälpa mig att sy in fårskinnspadd-bitar i mankläget på båda täckena (de han har inne och ute nu, så får vi fortsätta sedan på de andra när vi byter i vinter) och så ska vi ge metacam nu from fredag (efter tandläkaren på torsdag)!

Jag hoppas stenhårt på detta!!!! Blir så glad av bara diagnos, man blir ju tusen gånger oroligare om man inte vet vad det är. Så nu ska han trappas ner tisdag/onsdag och sedan blir det vila i två veckor, sedan skritt i en vecka och igångsättning.

Vi tar vintervilan tidigare nu, för det är lika bra i och med dessa nya uppgifter och problemen han har haft! Håller tummarna på att säsongen börjar tidigt 2011 och att vädret håller sig i skinnet ;) Det är ju tråkigt att vila, men man måste göra det någon gång och då är det ju absolut bäst att ta det nu :)

För övrigt var mineralvärdena bra nu! Så nu slutar vi med magnesiumtillskottet, det behövs ju inte längre :) Nu kommer han nog bli pigg dock ;) magnesium lugnar ju ner! Men ska ändå dra ner lite på maten (men inte på mineralerna, haha!) nu under vilan förstås.

Mer hinner jag inte idag, astronomiprov stundar...

Ciao


JACSON COMPETITION JACKET SÄLJES

Svart softshellkavaj med rosa foder och rosa detaljer (sömmar, "Jacson"-märke på armen). Stl 38. Dragkedja istället för knappar, sportig modell! Man kan göra kragen lite som man vill också, i och med dragkedjan, mångsidig :)
Endast använd en gång!! Ser helt ny ut :)




Maila för bilder på just min, man ser bättre på denna bilden eftersom bakgrunden är vit och skärpan är bättre! Jag har bilder på fodret, detaljer och hela kavajen!

Alva ---> [email protected]

frost

Idag var det frost och iskallt ute! Och orediga var vi också idag, hade inte kollat ridhuschemat... Så vi fick rida ute trots frosten. Men tack vare flispaddocken så gick det ändå! Pappa var med för att kolla in Moas sneda sits ;) Så han tog lite kort också. Här har vi några:


Red på hackis idag med, tycker att det är väldigt kul med omväxling! Man ska ju tydligen byta bett så ofta som möjligt, funderar starkt på att börja med detta! Någon dag med hack, någon dag med dubbla bettringar och sen det vanliga tredelade! Funderar också på att köpa ett tvådelat med små fasta bettringar också, det har han ridits på hos sin förra ägare mycket! Då kan man ju växla mycket :) Fast det blir nog mest på det vanliga ändå, det är ju det jag hoppar på!


Galopp med stängda ögon, inte dåligt Filsson!
Vet att täcket är lite som det vill också :P Tog 155 cm eftersom det har varit svårt att hitta sådana som passar. Men nu när han har skak-och-ryck och inte kan ha det knäppt framför sadeln så blir det ju jääättelångt. Svårt att få det att sitta fast, man får dra lite i det i skrittpauser :) Men tror faktiskt inte att han dör!


Snygga minen alvaaaaaaaaa! Jag ser verkligen för hemsk ut när jag rider ;) Om ni inte märkt detta! Ser faktiskt lite mer normal ut annars... Inte gapande, likblek/knallröd iallafall ;) haha
Tur att Fille är så snygg! Han är så bäst min fina häst <3


Fler bilder (sitter inte på "rätt" dator nu (; ) på http://moazalar.blogg.se

Ciao bananss


lovet är snart slut!

Men det kan man ju inte tänka på än ;)
Igår red jag faktiskt Fille på hack! Tänkte att han kanske skulle tycka att det var kul som omväxling. Han har rejäla hakar (tandis på torsdag), så det var så jag kom på idén.
I början var det jätteskumt, haha! Skulle ju inte rida jobbigt alls pga vaccionationen, så jag hade inte sporrar eller ens stövlar på. Men mot slutet tyckte jag att det kändes bra! Han gick naturligt i lite lägre form och jag tror att om jag hade kunnat jobba honom mer hade jag kunnat få till det ganska bra :) Kul med framsteg under passet liksom!

Idag ska Filipsson och jag rida ut en liten lugn sväng. Imorgon blir det markarbete, dock lite lättare än vanligt (ungefär tre dagar efter vacc=lugnare)!

Nu har jag gjort klart en uppsats om franska revolutionen... Bara naturkunskapsprov kvar att plugga till!

Ciao

kavajer

Väldigt sugen på en ny fin kavaj!! Någon som har någon erfarenhet av följande godbitar?

"TRIPP"


Pikeur Skarlett.


Pikeur Gotha


Animo Quita


SÅ SNYGGA!!!

lite inköp

Ett par nya Roecklvantar blev det i Fåglasång, en storlek mindre än vanligt denna gången! Därför jag ville ha nya, de töjer sig lite och jag har liksom inte lärt mig innan att man kan gå ner en storlek ;) Svarta som vanligt!
Dessutom köpte jag ett helt underbart JW-schbrak. Ska få det i julklapp av Jack ;) Vi har bestämt vad vi ska ge varandra ungefär (lite hemlisar blir det bara) och det tycker jag är helbra! Nu fick jag exakt det jag ville :) Hade tänkt slå till på ett Dyón innan, men tycker faktiskt att detta är ännu snyggare :d dessutom finns min hjälm som jag har nu, lamicell transformer, i helt svart där till kanonpris! Min är väldigt fin fortfarande, har inte trillat av så mycket i den, men jag har en brun/svart nu och jag vill ha en helsvart! Står högt på önskelistan (för Moa kommer ju INTE köpa den till jättebra pris... INTE.) tillsammans med tränsstyling från Xtreme Horse Makeover, JW-schabraket då, en kalender från Ordning och Reda (tradition att jag får den av morbror :d ) och PENGAR!


Julen närmar sig tycker jag! Jag är i extremt god tid med julklappar, har redan spikat vad både Jack och Moa ska få.. Nu är det bara resten som ska funderas ut ;) Men först fars dag för tusan!

Imorgon ska Filip få gå ett väldigt lätt jogg-pass eftersom han vaccades idag!
Ciao


spontan roadtrip

Karlskrona-Fåglasång! Jag och Moa bestämde oss för en spontanresa till Fåglasångs Ridsportaffär :) Får se ifall jag lyckas shoppa ihjäl mig lite eller om jag håller mig på mattan denna gången ;) Det är ju snart julklappstider och dessutom har jag en hel del julklappar till fille och mig själv, hihi!

Ciao så länge

träning och veterinärbesök

Leifträningen gick bra överlag :) Uppvärmningen var inte riktigt vår grej, först bommar, där jag upptäckte hur otroligt mycket jag behöver träna på lydnad. Både att han ska gå undan för min skänkel, fastän hörnet är "jääääääätteläskigt" och att han måste lyssna mer på mina hjälper mellan bommarna. Samt i svängar, för då flyger rumpan som den vill och han får mycket attraktiv (inte) korsgalopp. Märker också hur han totalt skiter i mig om jag vill sakta av från galopp till trav och sedan trav till galopp. Bara huvudet i backen och så springer han på, haha!
Mycket kritik till mig själv att jobba på lydnaden helt enkelt, för det har jag inte varit bra nog med. Bra lärdom att ta med sig från träningen!
Resten av uppvärmningen var travhoppning in i tvåkombination, som låg på ganska långt avstånd för att vara trav in. Inte det bästa för oss, för då blir han mest jättelång! Studs är vad han behöver för att komma ihop sig ;) Så det var inte optimalt för oss, men så blir det ibland.

Själva hoppningen gick desto bättre! Red linjer, raka och böjda, samt en kombination och två titthinder som man antingen kunde rida på böjd linje eller som lite start till kombinationen-linjen. Väldigt nöjd med hoppningen!

Så allt som allt mycket bra och lärorikt att ta med sig.


Dock försvinner ju inte dom sjukt jobbiga skakningarna i manken :( Idag vaccinerades han av Cilla och vi tog ett andra blodprov, för att se hur värdena ligger nu! Snälla, om det är någon som hört talas om liknande skakningar, hör av dig!!

Nu kan vi bara hoppas att det blir bättre.

Ciao

Leif-onsdag!

Idag har varit en väldigt mysig dag än så länge och förhoppningsvis blir den jättekul även ikväll! Det är Leifträning :) Längesen jag red för Leif så det ska bli väldigt roligt. Huppas att Lillen är lika taggad som jag :d



Förresten så har jag fått tag i en Equiline-luva begagnat... Nöjd ;) Födelsedagspresent från gulliga kompisar fick jag också, valde själv ut ett pannband (till mig alltså) tjockt och grått! Nöjd där med :d

Ciao

begaaaaaagnat SÖKES

Jag vill bara ha en massa massa grejer känner jag ;) Är ute efter en marinblå luva utan några passpoaler, typ á la Equality Line:

Känner att den är lite för stor och lite för dyr??? Jag är så snål ;) Så är det när man vill ha mycket!
Någon som har denna luvan, känns den stor över pannan?

Och om någon har ett Otto Schumacher pannband med blå/silver stenar för en billig peng är jag ju gaaaanska på... Så himla snygga!!

Ciao så länge


longering

Lillen har gått på liten promenad och longerats i trav idag :) Bra alternativ till att skritta ut, dessutom så slapp han ju ha sadeln på nu när ryckningarna härjar! usch vad trött jag är på skak-o-ryck :(

Imorgon är det Leifträning, vi är laddade :d det ska bli jättekul!

ciao


jobbigt men kul :d

Idag har Filipsson och jag jobbat på i gruspaddocken igen! Tyckte dock att det gick bra trots att vi båda blev väldigt trötta! Haha, vi skrittade inte fort på vägen ner kan jag ju säga!

Red först i hög form och tänkte på att försökte rida upprätt bara, inte falla fram. Stod först upp i galoppen men försökte behålla jobbet! Sedan satt jag ner ett tag också, och han känns alltid väldigt fin efter att han fått galoppera på lite friskare och jag stått i lätt sits! Efter lite skrittpaus skulle jag dock försöka rida i lägre form och "lossa" halsen lite, alltså överställa lite eller hur man ska säga, så att han slappnade av med halsen. Lättare sagt än gjort när man börjat i hög form! Jag fick driva så att benen krampade, men tyckte ändå att det gick bra! Svårt att byta tillbaka till lite galopp i hög form på slutet igen, men allt som allt gick det bra - det var mest bara jobbigt ;) Vi får fortsätta träna på låg form nu när han känts så fin i hög form :)

Imorgon blir det antingen en skrittrunda eller lite longering i skritt/trav, har inte bestämt mig riktigt än, men väldigt lätt motion iallafall. Sen leif-träning på onsdag!


söte göte!

ciao


RSS 2.0