helgis

Uppdatering om hela helgen kommer här dåja!
Dock inte om Karlshamn, ni får läsa på http://moazalar.blogg.se för jag var faktiskt inte där en sekund!

Fille vilade i fredags så det är inte mycket att säga om! Igår dock red jag markarbete och fick kämpa så att svetten rann. Och det menar jag, fråga min storasyster om ni inte tror mig ;) Nämen helt allvarligt så jobbade jag på ordentligt, och till min stora glädje gjorde faktiskt Fille det med! Han var också lite svettig ;) Inte illa! Trots att det var jobbigt kändes han jättefin och jag är väldigt nöjd med passet! Vi jobbar ständigt på att vi båda två ska komma upp upp upp - och framåt med för den delen! Väldigt viktigt för Fille att han jobbar på och inte hänger sig och blir tung, det orkar jag helt enkelt inte bära upp. och dessutom blir han seg lång och tung i hoppningen- inte bra (lite som i Råby tyvärr, men jag fortsätter skylla på min dumhet med foderbytet (; )! Jag har faktiskt flera markarbetespass och dendär 110-rundan på clear rounden hemma i huvudet när jag rider, sånt jag är nöjd med, där varken jag eller Fille har näsan i marken och rumpan några kilometer efter oss. Dock vill jag tillägga att han får gå i varierad form, han går inte alltid i hög form, utan jag försöker tänka på att växla formen, så att han tränar hela kroppen! Plus att mycket sitter hos mig... Jag är alldeles för svag i mage/rygg för att inte sitta ihopkrupen när jag rider honom. Men jag jobbar verkligen på med det, det är faktiskt inte så lätt :P

Idag har vi haft en riktigt skön runda i skogen, mycket skritt men också mysig trav och galopp!

Ciao

UTRUSTNING SÄLJES


Supersnyggt mörkgrått schockemöhleset stl full. Jätteväl omhändetaget. Grått/silver. Pris: 250 kr


Helt unikt ländtäcke, motsvarar ungefär storlek cob/full. Grönt kantband, rosa passpoal. Knäppen på snörena som sitter fram - lätt att ta på och av. Pris: 150 kr


Även detta ländtäcket är helt unik och i cob/full. Kanten lila, passpoalerna är en lila paljettrad och en randig svart/flerfärgad med smala glitterremsor. Väl omhändetaget. Även här smidiga spännen. Pris: 150 kr


Även detta helt unikt stl cob/full, dock äldre än de andra, men helt och rent! Smidiga spännen även här. Grön vågig passpoal. Pris: 100 kr


Knallrosa täcke med beige/bruna detaljer. Mjukt och skönt, väldigt oanvänt. Stl 125 cm (skulle dock säga att det motsvarar ungefär 130 cm). Pris: 150 kr

Intresserad? Av köp eller mer info/fler bilder? [email protected] eller 0708-996182

Alva

onsdag + torsdag

ONSDAG- camillaträning
Gick okej, men ingen fullträff från min sida. Faktiskt inte riktigt från Filles heller. Han fick ju energifoder innan, eller vi bytte till det pga hö med mycket protein, plus olja. Då fick han ju mineralbristen och blev tittig och sådära. Men i övrigt gick han sjukt bra! Sedan gick jag med på att byta tillbaka till det andra för att kolla ifall det var fodret som var orsaken till ryckningarna och inte magnesiumbrist. Men nu var han sjukt seg i Råby, han som varit så himla FIN och framåt/pigg. Jag fick inte alls det trycket jag ville, han paddlade lite i det tunga underlaget med. SÅ då la vi på oljan igen. Men nu igår var han liksom fjantig men med noll faktisk energi i benen. Liksom tung och knäppis på samma gång ;) Han hoppade ju allt ändå, snäll som han är <3 Men jag bestämde mig direkt för att börja gå över på energifodret igen, fast utan olja!!
Själva träningen var dock jättebra, hade varit toppenövningar för oss om vi varit i våran normala form. Böjda och raka linjer om vartannat!

TORSDAG - markarbete (fast ett ganska kort pass då han tränade igår)
Fille var typ FINAST någonsin! Så himla trevlig, gjorde allt med bra energi och med öronen framåt! Så otroligt glad var jag där jag red runt i duggregnet och mörkret!!
Tror att det var flera bidragande orsaker till detta:
1. Sadeln har åkt runt ganska mycket senaste tiden. har trott att detta endast beror på skakningarna. Och det gör det nog till stor del (har en tunn mark todd pad som saknar stroppar, därför glider bakåt), men han har nog inte trivts till hundra procent heller. Idag la jag nämligen en vanlig tjock fårskinnspad under och sadeln låg typ perfekt! Och han verkade inte störa sig så på den heller, skakningarna minskade :D :D :D happyface!!!
2. Energifodret och borttagningen av olja. Han var liksom inte knäpp i huvudet/seg i benen utan pigg och glad, vilade på steget och var väldigt lydig och inte tittig! Behövde driva ganska mycket (extrem träningsvärk i ryggen!!!) men det är ju mer energifoder som ska till + att han är i behov av ganska mycket ben alltid :)
3. Sen visste han nog att det var våran 6-månaders dag idag med ;)


ETT HALVÅR med världens bästa häst!!! Fellino <3

Lite glad är jag nu ;)

Imorgon ska Fille vila och Moa och Calle ska tävla i Karlshamn! Uppdaterar eventuellt :) Mer på hennes blogg: http://moazalar.blogg.se

Förresten! Kommer snart lägga in annonser på hastnet.se, maila mig på [email protected] om du är intresserad av:

1. Schockemöhle set i häftig grå färg, silvrig passpoal och loggan. Luva och allroundschabrak i stl full. RIKTIGT snyggt.
2. Knallrosa fleecetäcke med bruna detaljer (svanssnöre osv) i stl 135. Ser väldigt nytt ut då Lussan inte han använda det så mycket och det är för litet för Fillson.
3. TRE STYCKEN HELT UNIKA LÄNDTÄCKEN
Moa syr ländtäcken själv, så jag har tre stycken helt unika som motsvarar typ stl cob. Ett gult med gröna grodor och grön passpoal. Ett ljuslila med flera snygga kantband/passpoaler. Ett blommigt i grymma neonfärger! Med grön kant och rosa passpoal.

Ciao

laddar inför camillaträning!

Idag ska både jag och Moa rida för Camilla klockan 20.45 Skönt att hinna andas ut emellan, men lite segt att komma hem så sent.. Men vad gör man inte :D
FIlle ska inte gå sådär jättehårt, men det ska bli kul att hoppa :)

Ciao


full rulle på fille

Ridit ut i skogen idag, nu är det matteprovsplugg som jag sysselsatt mig med hela eftermiddagen. Första provet i Matte B imorgon! Gillar dock matte ganska bra, så det löser sig nog :)

Fille hade full speta, hade bettet med dubbla bettringar så jag red honom lite fastän det var i skogen, eller ja, rider gör jag ju alltid, men han fick inte bara springa som en tok ;) Det bettet funkar bara när han är väldigt framåt :) Så det är bra att utnyttja skogs-farten! Tyvärr är det intet nytt på skak-fronten :( Hoppas att det ger sig snart!

Tyvärr tror jag att jag ska sälja mitt Schockemöhle-set också! Det är en lite speciell grå ton, väldigt fint. Det enda problemet är att luvan är lite liten för min hästs gigantiska öron och jag har ingen nytta av att behålla ett tävlingschabrak utan luva :p Har alltid luva när jag hoppar och det är way to nice för att bara användas till vardagsridning! Jag ska klura lite på detta, men är det någon som är spontant intresserad kan denne ju höra av sig till [email protected] Det är i storlek full, det är bara att vanlig storlek på luvor, som brukar vara en kilometer för stor för alla hästar, är liksom lagom för Fille... Så nu när Schockemöhle tänkte till att de faktiskt skulle göra en luva som passar normalstora öron fick Fille och jag lida..


Finaste!!

Imorgon - Camillaträning! Toppen!!!

Ciao

nöjd!

Tävlingen igår gick jättebra :) Vi var i Råby och jag red 100 och 110!
Vi var dubbelnolla och kom femma i 100 och hade 0+4 i 110, orkade inte riktigt driva igenom honom i en sväng och fick ett stopp, men det tar jag på mig! Han skötte sig jättebra trots kurret.

MINUS: Underlaget var riktigt tungt och släppte väldigt mycket, och han är väldigt känslig för dåligt underlag - blir lätt lite obalanserad då.
Jag orkade inte driva igenom honom som jag skulle i 110, skulle nog haft ett spö med mig plus att det inte var optimalt för oss att ha markarbetesträning dagen innan, det ska jag inte göra igen! Även om träningen gick ganska bra.

PLUS: Jag satsade på i omhoppningen i 100 fastän det var lite svårridet för oss!! Bra att jag vågade liksom.
Vi red vår första 110 utan problem, även om jag tyckte att några hinder såg jättehöga ut på framridningen ;)
Han var superfin på framridningen, som var ute, där underlaget var blött men ändå bra, och det kändes toppen!

Så jag är väldigt nöjd med honom, och har lärt mig otroligt mycket!


Hej så länge

bilder från klubbisen!

TUSEN TACK http://jojjoy.blogg.se kommentera sönder nu, för att bloggen är toppen och för att hon var så snäll och fotade oss!











Världens finaste häst <3<3<3<3

bara uteritt idag i skritt och trav, han var jättepigg och glad :) mycket mycket mycket bättre i skakningarna med! woho :d

ciao

startlistor råby

Finns här: http://online.equipe.com/sv/competitions/1775
Mitt livs första liveuppdatering! Wow! Haha, tycker en liten tjej som jag är riktigt coolt ;)
Jag ska alltså rida andra och tredje klassen på lördagen, lokal 100 och 110!
Spännande värre, jag känner mig riktigt laddad :):):):)

Förresten, imorgon är det liten uteritt som gäller för Filippos (som för övrigt tydligen betyder hästarnas vän, vilket är väldigt gulligt OCH ironiskt (; )! Ingen träning på onsdag heller, Moa ska rida på platsen för Leif! Kul att LillCalle är på g igen! Dessutom vill jag inte hoppa förrän tävlingen.

Har ju ridit Calle två dagar nu med! I lördags red jag med sporrar på i ridhuset och två andra ponnyer var där, då tyckte jag att han var lite spänd och han bytte med bakbenen i galoppen och studsade! Eller ja, inte spänd, men han utnyttjade situationen lite grann ;) Jag har ju inte samma koll som Moa! Men i traven kändes han ganska fin. Han hade vilat dagen innan också, så det bidrar ju såklart med. Hade gummiband på och det var en pleasant experience, Calle är rätt mycket för att ha huvudet i luften annars, iallafall när jag rider ;)


Idag red jag i grusen utan sporrar, och vågade hålla om mycket mer, så dagens pass är jag supernöjd med! Tyckte att jag kom åt honom mycket mer, och fastän hans galopp är lite elektrisk liksom, så tyckte jag att han var lugn och verkade ganska nöjd ändå :) Superkul att få rida honom!! Tack Mois :) Hon lyfter i detta nu från Arlanda för övrigt, välkommen hem bästaste syster!

Han är ju så SÖT!

Ciao


minidebut 110- check!

Idag var det alltså minidebut för mig och Fille- klubbtävling! Planen var att vi skulle hoppa 100 i clear rounden (åtta hinder) och 110 i seriemästerskapen (en vanlig a:0/a:0, fast lite lättare än en lokal då såklart). Men väntan blev så otroligt lång på framridningen till clear rounden, allt gick så sjukt slött och bläää. Dessutom var Fille fortfarande skak-och-ryck :(:( Så jag och pappa tog det snabba beslutet att byta så att jag red både 100 och 110 i CR och ingen klass, så att han skulle slippa stå och hänga emellan också! Dessutom var ju bara syftet att känna på 110 och inte att kämpa för vinst liksom, haha! Mycket nöjd med detta beslut, det är skritt som är värst för honom, i trav och galopp skakar han typ ingenting, då är han bara lite tittig och väldigt framåt ;)
Iallafall, här kommer resultaten:

100 cm - 4 fel
Tyckte att jag hade lagom tempo och att han var väldigt duktig, han behöver ju inte köra i 190 km i timmen bara för att det är kul att hoppa;) Men vid trean var det en stor solkatt, som han kikade på. Och jag kom inte riktigt tillbaka och ihop i tid efter tvåan utan tog liksom i munnen lite för sent- vilket gjorde att han tog chansen att titta på solkatten och stanna :P Sedan kom vi över, när jag red ordentligt :) Men var lite lost efteråt och höll på att hoppa fel hinder, men kom på mig själv och lyckades svänga tillbaka ;) Duktiga Fille hängde på! Haha. Så jag är jättenöjd med honom, han höll sig i skinnet och det var min miss som orsakade felet. Lätt att återgärda med andra ord!

110 cm - felfri!
Bästa Fille!! Fastän han hade skakat sig så att padden glidit bakåt och schabraket också, så lyssnade han jättefint och jag är supernöjd med rundan! Hade bra, jämnt tryck och tempo, kom rätt (lite långt ut ibland- men han gillar ju det, särskilt nu när det är full speta i huvudet också (; ) och hela rundan kändes bara jättebra! Känns så bra att ha hoppat en hel bana också, och de höjde och breddade bra också tyckte jag, det är ju meningslöst att säga 110 om det bara blir 100 för att det ska vara "en snäll klubbhoppning". Jag ville ju verkligen känna på höjden! Men nu kände jag för första gången att jaa, det är ju bara 10 cm högre liksom. Vi fixar det!



Allt som allt är jag såklart lite besviken på att jag fick ändra planen- den extrema väntetiden var verkligen ovälkommen. Och det hade förstås varit toppen om hans ryckningar var totally gone idag. Men resten gick verkligen jättebra! Dessutom var min gulliga kompis Jojjo med och fotade! Hon är en riktig kreativitet-bomb, kolla in hennes blogg http://jojjoy.blogg.se om ni inte tror mig ;) Haha! Så snart kommer nya, fräscha, superfina bilder på mig och Fille! Stort tack Mojo!


Kvällen har spenderats med söta jacki-boy! Mysimys :)

Ciao bananas

fredaglördag

Fredag var vilodag för båda hästarna! Jag är in charge of Calle denna helgen utöver Fille, eftersom Moa är i estocolmo :)
Fixade käk till dom båda och borstade dom! De är världens sötaste där de står i boxarna bredvid varandra, för de har likadana höpåsar och hinkar, varsett skåp utanför, likadana namnskyltar och just nu också likadana täcken! Brorsorna :d

Idag är det ridning i em/kväll som står på programmet, Calle rids bara runt en halvtimme, idag ska han ha gummisnodd med, och Fille ska ridas inför tävlingen imorgon och jag ska känna av honom, i och med bristen. Nu är iallafall en våg införskaffad så att maten kan vägas upp ordentligt, och han får också magnesiumpulver!

Lite pluggipluggi först dock.

Ciao

los magnesiumbristos

Filip har alltså magnesiumbrist. Det ger sig uttryck genom: skakningar i muskler, tittighet, spändhet och så.
Möjligar anledningar till magnesiumbrist:
1. Fel på mineralgiva (t.ex. då i byte av foder, som antagligen är vad som hänt för oss)
2. Högt kaliumvärde i grovfodret (hindrar upptagningen av magnesium)
3. Mycket svettningar vid hårt arbete - riktigt hårt då, travhästar får lätt magnesiumbrist i och med all svett.

Blodprovet kom igår och sa helt enkelt att han hade låga värden på magnesium. Red ändå träningen och han var suupertittig, särskilt för ett speciellt hörn, och lite spänd sådär. Dessutom blir han väldigt irriterad av ryckningarna och detta i kombination med tittigheten gjorde då att han studsade runt lite ibland och att efter att han hoppat en oxer i tillbakasväng mot "farliga hörnan" bara tvärstannade han, i landningen eller möjligtvis ett galoppsprång efter :P Men han hoppade allting, och jag är superglad över det! Det visar att han verkligen vill hoppa, annars hade han ju kunnat stanna innan den där oxern mot hörnet t.ex. Dessutom var det mycket titthinder - så jag är stolt över min lilla prins. Samtidigt är det skitjobbigt när han studsar :P Jag får ju säga till honom så att det inte blir en vana när värdena är normala igen! Han är superglad med öronen framåt hela tiden och han hoppade riktigt bra igår så det är ju ignet allmänt fel på honom!

Idag red vi ut en runda och han var som igår, skakningar i manken och studsig emellanåt.Och tittade på grenar och grejer. Men han gör sitt bästa, på träningen igår kändes det verkligen att han hoppade bra, vi kom rätt på varenda hinder och han kom verkligen upp och framåt i hörnor och svängar, så markarbetet har gjort nytta! Synd att stackarn måste få brist när han är såhär fin....

Finaste, finaste fille <3

Får se hur vi gör med klubbtävlingen på söndag, är anmäld till 100 + 110 men vi får se hur det blir. Mamma ska åka och kolla på Granngården efter magnesiumtillskott imorgon. Dessutom är det nya skor för honom på morgonen, skönt!

Håll tummarna för att det går över snart :)

Ciao

jag vill hoppetihoppa!

Och imorgon får jag ju det- score! Camillträning med Filippos. Eftersom vi ska tävla på söndag ska vi absolut inte hoppa ihjäl oss, men man vill ju få lite känsla bara :)

Fille har gått markarbete med Moa idag och varit lite tittig och dan, solkatter klöser visst dom också enligt fille ;) Men emellanåt fin ändå!
Calle hade gått jättebra och vi har nu pratat med staffan som säger att det bara är att tuta och köra! hon är anmäld till karlshamns stora tävlingar nu med :) KUL!!!!!
Jag ska rida Calle i helgen eftersom Moa är hos min morbror i Stockholm! Kul det med :))

Slängde ihop en liten outfit med!

Schabrak: John Whitaker International
Ridbyxor: Kingsland
Benskydd: Veredus
Stigbyglar: JIN
Ländtäcke: Exklusiv Horse Wear of Sweden
Fleecetröja: HÖÖKS
Dunväst: HÖÖKS
Träns: HÖÖKS
Hjälm: Antarés



Ciao

VM ju

Glömde säga något om VM i hoppning som nu är avklarat!!


Philippe Le Jeune på Vigo d'Arsouilles från Belgien är världsmästare i hoppning!



och resultatet blev alltså:
1. Philippe Le Jeune/Vigo d'Arsouilles
2. Abdullah Al Sharbatly/Seldana di Campalto
3. Eric Lamaze/Hickstead
4. Rodrigo Pessoa/HH Rebozo

(6:a Rolf-Göran Bengtsson/Ninja La Silla - bästa svensk med en fantastiskt fin insats, tråkigt dock att det inte räckte till final).

Finalen utgår alltså på att de fyra bästa byter hästar med varandra, så alla ryttare rider alla hästar. Väldigt roligt att se! Hickstead var helt klart den svåraste, tyckte att Lamaze red honom bäst själv, men Pessoa klarade det också väldigt bra! Seldana di Campalto är tydligen lite klurig med det mesta och jag måste säga att jag tyckte att hon gick sämst med Abdullah och bäst med Le Jeune! Han red henne så otroligt försiktigt och med sån känsla. Pessoas Rebozo var väldigt välriden, precis som alla Nelsons och Rodrigos hästar, och gick bra med de flesta! Tråkigt att Rodrigo själv fick ett skitpet med honom. Men Rodrigo låg bra till ända till sista rundan på Vigo, där han drog på sig flera riv!! 12 fel...

Philippe var helt klart den mest värdiga vinnaren och jag är glad att han vann! Kul med skrällen Sharbatly också på ett sätt... Även om jag tycker att klasskillnaden mellan Abdullah och de andra tre var ENORM. De satt upp på alla hästar och fick dem att trivas, medan Abdullah klarade sig runt på sin vilja. Han har känsla för hinder och viljan, men han kan inte få alla hästar att trivas som de andra tre lyckades med! Jag är lite så tråkig, tycker att det ska löna sig att rida bra :P Var så härligt att se Philippes mjukhet mot hästarna!


var bara det lilla...;) hihi

Ciao

halvbus

Idag stod det uteritt på programmet för filippos! Dock gjorde jag inte riktigt som jag brukar, utan hade vanliga stövlar och sporrar på mig :) Det var skitbra! Red ut och var kravlöst och busade, men samtidigt gjorde vi lite övergångar och sådär! Sporrarna kan jag ju inte säga att jag använde så mycket, han är busig som det är ;) Men med stövlarna har man mer koll och det blir lite mer ridning! Jag rider ut Fille så mycket att det är bra att man gör lite vettigt med :) Fast vi körde älg-stilen också, det är ju jättebra för dem att få busa i skogen med :)

Fille badades också, som jag berättade om igår. Hoppas som tusan att det försvinner nu! Mamma ska ringa till veterinär imorgon också, så då ska vi passa på att fråga om det med (vi har bokat tid för vaccinering så mamma ska ringa och se ifall vi kan ta tänderna samtidigt, det är inget fel på honom, bara så ni vet (; ).

Nu ska jag se vart jag kan beställa nya ländtäcken! Alla jag har lämnar ett par decimeter rumpa bar... Så jag ska behålla mina superfina som Moa sytt (ett med blommor, ett lila med paljetter och grejer och ett med grodor på) och ha under fleecetäcke på typ träningar och så, men till vardagen ska jag köpa ett svart och ett brunt! Ska framförallt kolla HÖÖKS och Exklusiv Horse Wear.
Ikväll ska vi också tillbaka till Fille, bara byta täcke när han hunnit torka lite :) Håll tummarna för att kliet gått bort!

Ciao

bästa hästen

Dagen har börjat grymt bra, gårdagen var inte fy skam och kvällen känns riktigt mys!

Finaste fellino är alltså nyklippt och superfin! Han har sån häftig färg! Liksom både små bruna prickar och små vita, nästan som en stjärnhimmel på det grå! Hans mamma är också lite prickig- det är så himla kul att jag har fått se henne :) Det finns verkligen många fördelar med att köpa av uppfödaren! En nackdel kan såklart vara att hästen inte är van vid att flytta och blir orolig, men fille är så cool att han har kommit till ro så fort hos oss!

Idag har Fille fått gå en av Lotta Björes övningar från handboken för vardagsträning och han kändes toppen! Det var en övning med bommar som kunde ridas i både trav och galopp! Jag gjorde lite egen tolkning efter ridbana och humör, men principen är iallafall fyra bommar (3 m, 5 m, 3 m) och sedan att rida med lite tagen bakdel runt den öppna delen av voltspåret. Han kändes toppen! Jag är så glad för min lilla häst! Han är så go och glad kexchoklad hela tiden, positiv till allt!

Dock har den stackaren varit lite irriterad av något :O Han har ruskat på sig mycket, kliat sig när jag ridit och "ryckt", ni vet som när de har en fluga på sig. Därför blir det badning imorgon! Jag trodde det kliade för att han var så himla långhårig, men nu var han lite irriterad idag med, så nu är det badning som gäller! Ingen som haft något liknande på sin häst? Blir jätteglad över en kommentar eller mail isåfall.


Gulle!


Nu är det bara lite plugg som väntar innan det är (kanske årets sista) grillning som gäller, och ikväll är det mys med jacke som gäller! Ultraspeciella tretton månader idag ;)

CIAO!


gott och blandat: häst edition

1. Vi har två oöppnade säckar Salsa MaxiMix müsli över, pga foderbyte, som säljes billigt! 200 kr för två helt oöppnade säckar!!! De kostar 225 kr för en säck annars!! Maila, kommentera, skriv på face eller smsa/ring! [email protected] och ni som har mitt nummer kan ju höra av er på så sätt!

2. Fille har börjat bli klippt idag, men bara halsen, huvudet, örat och frambenet på ENA sidan blev klart... Tyvärr har han inte lärt sig att klippas! Skitdumt :( Det är verkligen jobbigt att behöva boka tid hos vet och ge dem lugnande bara för att klippa - vilket de fick idag (moa och pappa fick göra det på dagen så att ingen skulle vara där, så jag kunde inte vara där pga skolan). Men det gick ur jättefort, han måste ha fått för lite. Så imorgon kommer vettis igen så att han kan bli klar! Säger bara till alla som har unghästar: Lär dom att bli klippta utan att bråka! Har aldrig haft någon jobbig och det har varit toppenskönt.
Men fille har ju så många andra fördelar ;) Han har varit så himla fin nu jättelänge!

3. Red markarbete med Fille och det gick mycket bra :) Lite förvänd galopp, öka och minska volten i galopp till pytteliten och så lite byten och så :) DUKTIG HÄST! Äntligen börjar jag få lite koll på vad jag håller på med ;) haha, inte i jämförelse med många andra såklart, men nu känns han lätt, mjuk och lyhörd! Skönt :)

Nu är det plugg - prov i tre ämnen imorgon...

Ciao

äntligen rida!

två dagar sedan jag red sist!!! Idag är det äntligen dags :) Dessutom ska jag städa upp lite i höburen - väldigt välbehövligt. Fille ska få gå en skön sväng i skogen :) Igår fick jag också mina nya benskydd <3 Födelsedagspresent från Moa! Ett par Veredus Olympic till, som jag ska vara supernoga med, bara till träning och tävling ska de vara :)

Förresten, jag somnade i soffan igår men var lite halvvaken under Roffes ritt! Grymt bra, han är verkligen en riktig kung! Stor eloge till nollan :)

Alva

vm vm vm vm vm vm vm vm vm

Hade ju glömt min superfavorit från Falsterbo! Jur Vrieling och VDL Bubalu
Verkar verkligen vara en buse och inte alls lättirden, men namnet är så tjusigt och Jur rider nog honom exeptionellt bra- känns som att han verkligen tagit sin stil och så anpassat den lite efter hästen till PERFECT MATCH!



Har alltid varit svag för ekipage som är perfekta tillsammans, som:
Jos Lansink och Cumano


McLain Ward och Sapphire


Judy-Ann Melchior och Levisto Z


Dennis Lynch och Lantinus


Svante Johansson och Saint Amour


Daniel Zetterman och Glory Days


Marcus Ehning och Plot Blue

osv!

Ciao


VÄRLDSMÄSTERSKAP

Nu är VM här! Tittar parallelt med -gissa vad- pluggandet. Såg nyss Kamal Bahamdan på Cezanne (tidigare riden av Connie Bull) och det såg faktiskt hemskt ut! Om jag ska vara ärlig. La den mitt i hindret massa gånger, stackars lilla hästen :o Det är faktiskt riktigt riktigt många som stannat ut sig eller fått sådär 32 fel!

Annars har vi ju Malin Baryard-Johnson och H&M Actrice att glädjas åt idag! Noll fel på den sjukt svåra banan!
Tycker verkligen att det är viktigt att vi gläds åt våra jämna svenska hoppryttare, tyvärr får de kanske 4 fel sådär, eller 5, men de rider verkligen fantastiskt bra många gånger! Vi ska vara glada över vårt toppenlag - Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla, Helena Lundbäck på Bukowskis Erbblumme, Malin Baryard-Johnson på H&M Actrice och Peder Fredricsson på H&M Artic Aurora Borealis!


Idag har Moa ridit Fille och han hade gått jättebra! Hon gjorde stärkande övningar och med mycket fokus på rumpestissen, sånt som jag inte riktigt kommer åt. Han har verkligen varit fantastiskt fin senaste tiden, hoppas att detta håller i sig säsongen ut, för han är en fröjd att rida! Längtar verkligen till ridningen imorgon :) Även om det bara blir uteritt :)

Förresten, vill ni ha min VM-tippning? Jag tror att de fyra som kämpar om medaljerna blir: Kevin Staut, Mario Deslauries och Rolf-Göran Bengtsson.

Alva

check

Naturkunskap: check. Bara matte, historia och svenska kvar då!
Här kommer outfiten iallafall, den är lite busig och ponny, helt klart;)


Skulle helt klart gillat grejerna på lussan- tränset, stigbyglarna, benskydden och stövlarna mest. Men fille är för stor och killig ;)

alva

anmäld :)

Anmält mig till klubbtävlingen om två veckor nu, 100 cm clear round och 110 a:0/a:0! Debut alltså :) Men det känns bra!! Han har känts så himla fin nu både på tävling, camilla och eva!
Schemat ser alltså utsåhär (hoppning):
Nästa vecka på onsdag blir det Camillaträning. Klubbtävling på söndagen. Tävling i Råby lördagen efter!

Idag är det vila för mister fille, han får ladda batterierna! Jag däremot har haft mentorssamtal och ska plugga och städa rummet idag... man hade ju hellre varit i stallet, utan tvekan.. ;)
Dock har jag pysslat massa med träningsschema för filipsson, "Handbok för din vardagsträning" (Sylve Söderstrands och Lotta Björes tips) av Mari Zetterqvist Blokhuis är riktigt bra! Några markarbetesövningar, bomövningar och hoppövningar med varierande mål! Grymt bra!!


Full speta!


Kommer säkert ett pluggpaus-inlägg lite senare..

Ciao


even more

Idag var det kalas med mormor, morfar, mamma, pappa, moa och jacke. fick presenter från morbror och m&m! halsduk, pengar, två linnen, en bok (att leva och dö som joe strummer av marcus birro- önskat mig den, verkar grymt geniun), lite blomma och kort och så och så morfars specialitet - ett gäng skrapade lotter. han skrapar lotter ibland och så sparar han dem med vinst så får vi det i födelsedagspresent och löser in dom! haha, han är grymt rolig!!

fille har fått gå ett lite annorlunda pass idag- backträning. tyckte att det gick finfint :) hade det lite skarpare bettet och det funkade skitbra :) han kommer lite lättare till med rumpan då, och jobbar på liksom, istället för att paddla sig upp för backen med frambenen :P Duktig häst!!!

Gissa vad jag ska göra nu? Plugga. Prov imorgon. Jag måste också tillägga att ni måste tro att mitt liv enbart går ut på att plugga och att jag är fruktansvärt överambitiös. Sanningen är att jag har verkligen två prov i veckan (mer får man inte ha) och går i princip sju timmar om dagen i skolan (räknat bort lunch och femminutare mellan lektionerna då..) så det är liksom bara att plugga på :P läxa, prov, inlämning, uppsats... you name it - i study it ;)




Ciao

fölseda

Igår var det min födelsedag och oväntat många personer har sagt grattis/sjungit, haha. TUSEN TACK ALLA!

Fick massa grejer till Fille av familjen som uppskattas väldigt mycket! Bland annat den snygga dunvästen från Gina som jag haft i ganska många outfits :D en blå! med det bruna lädret då! Sén en ny hopplatta i 130 som är mjuk och supermysig! Sedan ligger en lädergrimma på vänt också (den var restad) och snart bör också ett par veredus olympic dimpa ner i brevlådan :d plus att moa ska klippa fille, inte illa! Fick också "handbok för din vardagsträning" av lotta och sylve (plus mari zetterlöw bokvist eller vad hon heter, förlåt!) som verkar grymt bra!! Och en såndära tävlingsmapp för papper och licenser osv, toppen! Plus "vad är politik", också en bok då :) Jag hade redan fått Jacks gamla ipod touch eftersom han köpt en androidmobil :d
TACK TACK TACK TACK TACK! Superbra allthopa :)
Dessutom tränade jag på kvällen för Eva och Fille var superduperfin! Hans födelsedagspresent tror jag :) Kändes avslappnad och jättetrevlig verkligen! ååååh, vad roligt :D

Idag red vi ut en sväng med Elsa och Ior så att de fick slappna av lite och mysa :)

Nu blir det plugg.
Ciao

RSS 2.0