dumma jäkla böckmann center i höllviken

jag har fått fel träns, inte den fina modellen med clips och slät kombinerad nosgrimma, utan den vanliga.
kolla in skillnaden:


1. Jag är allergisk mot vita dekorativa sömmar
2. jag älskar nosgrimman
3. jag älskar clipsen
4. jag är jättejättejättearg

jag tänker aldrig mer beställa från denna otroligt inkompetenta affär som inte ens kan skicka rätt träns efter 8 dagar (sex arbetsdagar) utan måste skicka FEL. dumma dumma dumma dem.

argalva

vi hade iallafall tur med vädret

Men resten gick åt helvete för att vara ärlig. Nä, inte allt. Men det gick inte bra att hoppa. Tyvärr :(
Jag får skylla mig själv att jag har bloggen, så här kommer ett litet sammandrag (jag pluggar och hinner inte mer):
100 cm
Jättefin på framhoppningen. Mesade lite kanske, men hade liksom ingen bra känsla efter Leifträningen. Kände mig ändå god till mods när jag gick in på banan (som var ganska svår för att vara lokal, undertecknad Fredrik Malm var den också). Första hindret- kändes som att jag hade tryck men Fille hade liksom ändå handbromsen i. Han kröp nära hindret och vi fick ett dåligt språng. Red på lite efter, in i snabb sväng och poff. Ett stopp. Blev rätt chockad, höll på att trilla över halsen :P Kom över, dåligt språng. Sedan kan man väl säga att alla språng var lite ofokuserade och oengagerade fram till sista hindret som var ett helrött plank som stod vid det roströda staketet. Stopp igen. Två gånger. Jag hann inte med ett dugg, han slängde sig direkt och ville inte alls. Noll fokus, och jag bara satt ju där. Alltså- utesluten. Dock kändes han liksom mest busig och ofokuserad, kanske till och med lite tittig och sådär. Var inte alltför nedslagen när jag gick ut ändå.
105 cm
Var en dröm på framridningen. Dock upptäckte vi emellan klasserna att han hade trasat sönder två hovar lite och att en söm hade böjt sig. Inget att göra åt så jag red ändå. (Hans hovar växer som ogräs och är samtidigt jättesköra). Väl inne på banan hade jag verkligen bestämt mig för att pusha honom. Se till att han koncentrerade sig och tände till. Kan väl sammanfatta hela banan med att jag fick trycka över honom över varenda hinder. Hade jag inte drivit allt jag kunde hade han nog stannat på alla. Nu blev det ett stopp på tvåan och ett på b-hindret på åttan som var sista i grunden. Han som tar vilken linje och vilken kombination igen backade och backade mot kombinationen och fastän jag drev som en gris fick vi tre i tvåkombinationen och han stannade. Samma sak andra gången, fast då hoppade han rätt upp i luften och över ändå.

Efter 105 var jag faktiskt rätt nedslagen. Det känns helt fel just nu. Jag tror att det blivit för mycket för honom nu. Han kan inte hoppa såhär mycket, för han tycker inte att det är kul då. Så nu blir det tyvärr ingen träning på onsdag, jag ska försöka rida ut mer och spendera tid med honom, så att han rycker upp sig. Jag har ju haft jättejättemycket i skolan med, så jag har inte varit där på samma sätt.

Micke var jättesnäll och kom och fixade skon med de lösa sömmarna också (visade sig vara en till som satt lite slappt). Det har bara gått fem veckor sedan vi skodde, men han har redan vuxit över 1,5 cm sa Micke. Helt sjukt! Han som är så efaren hade gissat på nio veckor istället för fem... Han kommer senare i veckan och fixar till honom, för han är så skör (samtidigt som de växer som ogräs) att han liksom tappar småbitar hov när han slår i hovarna i något eller typ råkar trampa lite på insidan av den ena hoven med den andra.


Du är världens finaste häst, fastän du var tjurig som faen igår. Hoppas verkligen att det bara är tråkigt för honom att gå så mycket och att han rycker upp sig om vi busar lite mer i skogen och såntdära.

Nu måste jag verkligen plugga, men nu slipper ni fundera om ni ser resultaten ;) Det gick faktiskt inte bättre än ute och 16 fel tyvärr! Men vi hoppas på förbättring till nästa gång. Ska definitivt upp och prata med Camilla på onsdag iallafall.
PLUS: stort grattis till Gabriella som vann 105 cm!

ciao

hästisar

bildbomb check :)

Rebecca Sahlén och La Pikos Taiga. Så söt! Gladast i stan :)


Jag hade sånt himla fokus på Moa och Calle att jag liksom missade att emmy red förbi ;)


Tove Svensson och Lá Miro


Emmy Karlsson och Lucky One


Moa Zalar och Cabanel. Fast det visste ni kanske redan ;)


Tove och Miro visar upp sig :)


Carl kan minsann flyga! Inga hovar i marken.


luften är fri!


Jag var inte riktigt fullärd på när man skulle klicka :P Tur att Lucky ser glad ut så att bilden blev okej ändå ;) Kan berätta att hon klarade hindret fint! haha


Hur söt är inte lillcalle då?


"Lilla Lucky" ;) Inte så liten, men väldigt fin :)


Miro studsar :)


Och Taiga med :)


Flashigt var ordet


Emmy och Lucky hoppetihoppar :)


Avslutar med en bild på världens bästa häst efter Fille, Calle :) Sötaste mörkbruna hästen jag vet! Gulligull

alva


klappat och klart

Yes, nu är Fille klappad och packningen klar! :) hihi
Det är gräsbana imorgon också, fast framridning på grus, så våra nya ultrabilliga broddar från annas hästshop ska provridas på Filip ;) Annas hade verkligen billiga bra broddar!


haha, fille är så rolig! jag tog en fin bild från sidan med öronen framåt. sedan gick jag lite mer åt sidan för att få en bild mer snett framifrån och då vrider han på huvudet mer bara. här är typ tredje försöket att gå mer åt sidan, han kämpar verkligen för att vara snäll mot mig och ge mig en snygg bild i profil ;) hahahaha, så söt!!

snart kommer ett till inlägg med massa bilder från KLRKs medlemsdag, på storhästgruppens presentation av div 1 laget.

CIAO

laddar

nu laddar jag!
Fille gick ett innan-tävling-pass i morse, och han kändes finfin! Älskar bettet... De med två ringar alltså. Men imorgon blir det vanliga bettet, det är ju det jag hoppar på.
Fått besked om att mitt underbara träns är skickat, vilket betyder att det kommer måndag, tisdag eller onsdag. Hoppas att jag får det innan träningen iallafall!

Idag är det också medlemsdag på KLRK, så dit ska jag ett tag och kolla på när div 1 lagen visar upp sig! Kameran ska med, så förhoppningsvis kommer lite bilder här :)
Släpet är hämtat också och mamma har köpt matsäck, så jag ska bara PACKA! Det är alltid lika kul :d
Imorgon åker vi vid sju från stallet, morgonstund har guld i mun eller vad det nu heter?? Rätt skönt på ett sätt såklart med få starter, eftersom man slipper lasta på emellan klasserna osv. Lite fler starter idag dock har jag fått för mig, skånemästerskapen går där idag. Dvs DM i SKåne :P Världens bästa tränare Camilla ska rida 140 på Irco Gambo :)

Efter Gärds imorgon kommer vi ha tävlingsuppehåll i några veckor, Moa ska rida DM och sen är det tävling hemma. Ev ska jag faktiskt rida en CR hemma på klubben istället för att åka iväg så att jag kan debutera 110 på en enkel bana osv :) Så har jag tänkt iallafall!

Nu ska jag plugga lite lite lite som jag inte hunnit emd, bara ett tjugotal glosor att läsa lite på, och sedan är det KLRK som gäller!


världens finaste häst!

ciao

ganska sur faktiskt

Nu är det verkligen mycket i skolan, så Moa och lite pappa får vara snälla och ta hand om Fille åt mig då och då... Tyvärr för mig :( Det är så tråkigt att inte vara där varje dag...

Igår var det Leifträning, och både Fille och jag var väl lite halvnöjda. Det gick bra i slutet, men i början kändes han så konstig, han liksom hade någon slags lätt galopp och gick och bjöd nästan lite falskt, det kändes som att jag hade tryck, men det blev bara helfel. Kom på att det antagligen hade att göra med två saker: 1. Lilla ridhuset är verkligen litet, särskilt för massa hinder och fem hästar. Man kunde inte ens rida en ordentlig sväng efter hindrena. 2. Underlaget var hemskt. Det var så halt och jäkligt och Fille är så himla känslig för det! Det var stora djupa spår efter oss, det var som sand ungefär.
Dessvärre är jag alltså lite sur, eftersom vi inte fick en lugn och bra träning med bra känsla som jag hade velat ha inför söndagens tävling. JAg är tyvärr en känslomänniska också, så jag surar till ;)

Nu ska jag fortsätta plugga och sura lite för det också!

Förresten så har startlistorna kommit till Gärds, det är väldigt få starter, så det blir en tidig morgon :)


ciao


Leifträning idag!

Idag är det vardagsträning-för-Leif-debut" för teddybjörnen Filipsson och jag. Fille har förhoppningsvis busat av sig också, eftersom han vägrade låta Moa ta in honom idag... Busunge.

Längre inlägg än såhär blir det inte idag eftersom jag har HUR MYCKET LÄXOR SOM HELST. Redan. Jag har faktiskt gjort uppgiften i Form nästan färdigt nu, så nu väntar mest engelska idag! Psykologi, teater, mer engelska och lite naturkunskap och eventuellt också historia/svenska (samarbete) beroende på hur mycket vi hinner i skolan.
Suck. Livet är hårt.

Men träningen blir toppen iallafall! Trots att vi ska vara i pyttelilla oisolerade ridhuset. Och att jag tränar 20.45-22.
Nä, nu har jag inte tid att klaga mer ;)

ciao

JAAAAAAAAAAAAA

Nu är det beställt :d fina, fina tränset är på väg till min enkla boning :d tack böckmann center höllviken för att ni enligt er hemsida leverar på 2-5 dagar. Fast det är klart, det är efter att betalningen kommit... Ska stressa pappa lte ;)


SÅ JÄKLA NÖJD. Hoppas att det hinner komma till tävlingen i helgen :d

ciao

Vilodag

Fille vilar idag! Lite tråkigt, för han har gått så toppenbra varenda dag nu.. Fast då är han ju verkligen värd vila om man tänker så ;) Och dessutom blir han alltid pigg och glad efter hel vila. Hans hjärna behöver liksom att kroppen får vara ifred en hel dag :) Känns som att han blir så himla arbetsvillig då! Imorgon blir det markarbete och på onsdag är det dags för Leifträning. På söndag är det tävling igen! 100 och 105 cm i Gärds! Kul :) Laddar redan :d Man får det när söndagen innan är passerad ;) Man får inte säga "jag laddar till tävlingen söndagen efter den som kommer nu blabla" men man får säga "jag laddar till tävlingen på söndag" hihi.

Idag har jag haft min första riktiga Bildlektion :) Fast just idag råkade det vara form... Med Lillemor, för första gången :) Kul att vi har så himla bra och varierade lärare på estet! Lillemor är GRYM i textil, Håkan är fantastisk på blandteknik, måleri och design, Annelie är toppen på keramik och Pella är bra rent allmänt, hon har ett öga för varje elev och ser vad man behöver utveckla i tanken för att bli bättre. Dessutom är hon grym på teckning, karikatyrer, kroki och såna skissövningar varje bildelev behöver:)
Iallafall så var vår första formuppgift formaknuten och bestod av tre delar:
1. Hitta ett ting gjort av textil, helst tillverkat innan 1950. Skriv två sidor om historia, teknik osv.
2. Skissa av föremålet, i färg och blyerts. Gör en kopia (dock är inte skalenlighet något krav).
3.. Skissa fram idéer om en modernisering av textilgrejen. Utveckla en utav dem och gör en kopia av den skissen, alltså om man valt en klänning ska man göra en moderniserad verision och sedan sy den :)

TAGGAD, superkul uppgift :) Jag har valt en baddräkt från 1934 gjord av Jantzen.
Iallafall så har jag fyndat idag också, på Fyndhörnan eller vad det heter. Jag, jojjo och Agnes insåg att det var 50 % där, så jag har köpt tre tröjor och en kavaj för 52,50. Awsome!

Dessutom funderar jag på att ta tag i saken och beställa "mitt" träns.. 1278 blir det med frakten och då får jag låna 1270 från kortet, pengar som jag inte hade tänkt använda till tränset... Men jag vill så gärna ha det så jag drar gärna ner på andra saker för dess skull :)

Snart ska jag bli ägare av ett underbart Dyon Working Collection träns med Kombinerad Nosgrimma iallafall!

Tänk vilken pingla Fille skulle bli...

Ciao


TILL SALU

Fint remontträns i svart läder med silvriga fyrkantiga spännen stl fullFrån Cheval. Väldigt väl omhändetaget, smörjt ofta. Mjukt och skönt, bekvämt för hästen. Nypris: 550 kr. Mitt pris: 250 kr.





Maila [email protected]

alva


Finaste hästarna

Börjar emd att berätta att Moa och Calle haft en bra tävlingsdag idag, 3a i 120 och 8 fel 130. Hon var så nöjd med hästen! Duktiga dom!

Inte från idag, men kunde ha varit det ;)
Dessutom gjorde flera Karlskroniter bra ifrån sig, GRATTIS till alla :) KLRK är verkligen på G :)


Men den absolut finaste hästen är såklart Fille! Han och jag har haft en myskväll/eftermiddag. Ridit, vilket gick toppen, smörjt, myst och badat lite (han var extremskitig idag, och han hade liksom några fläckar som vägrade ge sig, så jag har inte badat hela honom utan bara utvalda delar, typ bålen liksom (; och benen!)! Ridpasset gick kanonbra, vi var i gruspaddocken och körde ett vanligt markarbetespass, om än inte riktigt lika intensivt som vanligt :) Han har gått en vecka nu och ska vila imorgon, så då vill jag inte att han ska gå tufft dagen innan!


Fellino <3


alva

Slänga med benen

Idag slängde Fille med benen till tusen! Vi travade på längan i skogen, och han hade öronen framåt och benen flög :d haha. Han fick stretcha benen i full kareta kan man säga :)

Ihopsläppet gick ju jättebra, men vid insläppet ville lilla ponnyn inte gå in! Han blev infångad helt som vanligt, men väl framme vid ingången bara stack han! Så när jag kom till hagen för att hämta Fille var det fyra personer som jagade honom! Stackars ägaren, han busade. Men sen gick det bra, skönt det! :)

Imorgon ska Moa och Carlson tävla i Snappis, 120 och 130. Startlistor osv på http://snapphanarna.nu
LYCKA TILL!!!

alva

Tränarmoa i farten

Igår fick vi lite hjälp av Moa när jag red, dock var vi rätt många för den lilla flispaddocken och hennes röst blåste bort rätt mycket med :P Men tack ändå Moa, det var verkligen snällt :) Hon fick också rida lite och testa det nya bettet och hon höll med om att han är jättefin på det!
Dock fick han gå rätt mycket, eller snarare galoppera rätt mycket! Så idag ska han bara få trava en runda i skogen tänkte jag :)
 
Dessutom har vi släppt ihop Fille med ytterligare två hästar idag. Nu går han med en 16åring, en 17-åring och en 20-åring ;) Så han är ynglingen! Haha. Allt gick iallafall bra, fast 16åringen passade 20åringen lite, eftersom de gått ihop innan, så Fille blev lite ensam, för ponnyn var inte så intresserad av honom utan snarare av gräset! Fille blev lite ledsen, så han sprang lite med killarna i hagen bredvid. Hans bästis Nelson går där! Så han klarar sig :) Det viktigaste är ju att de inte slåss! Fille skämdes nog lite dock, han hade ljusbruna benskydd fram, svarta bak och rosa boots ;) Han har bara framskydd ju, och sina transportboots, så jag fick plocka ihop av Lussans som jag hade kvar :) Hon hade runt om och boots när hon var broddad, så de som passade av hennes fick Fille :)

alva

två grejer

1. Vad betyder s/s spännen? Tex: Tränset är i svart läder med s/s spännen.

2. Vill någon köpa en obetydligt använd akustisk Catalunagitarr? Den ser helt ny ut och ett fodral kommer med. Den bara står här hemma och eftersom den är i sånt fint skick och en bra nybörjargitarr kan den ju få användas lite istället :)

alva

Camillaträning!

Igår var det dags för uppstart igen med Camillaträningen :) Vi hade turen att få rida kl 18 i första gruppen. Denna terminen rider jag med Matilda, Emmy och Sara! Toppengrupp för mig eftersom de alla har massa erfarenhet och tävlar mycket högre än vad jag gör, så jag kan titta på dem :) Och dessutom känns allt rätt mycket lägre när det först låg på typ 125 och så drar de ner det till mig sedan ;) Väldigt praktiskt!

Iallafall så var träningen väldigt inspirerad av Peter Eriksson-clinicen, vilket jag tycker är roligt :) Camilla är snabb på att fånga upp inspiration, ändra lite och sätta in det i sina egna träningar :)
Första övningen var att rida mellan två bommar, svänga med hjälp av benen och tänka bakdelsvändning, rida runt ett par hinder och sedan svänga runt igen, bakdelsvändning ett kvarts varv kan man tänka. Vi gjorde sedan en liknande övning i galopp:



                  |
                  |
                  |1


---runda ----


                 |
               2|
                 |





          \
           \3(hinder)
            \


Fille var jätteduktig :)

Andra övningen var bara att rida från trean på linje till ett annat räck, två titthinder. Man kunde rida på 7 eller 8 och alla valde åtta, kändes mer naturligt och dessutom mer anpassat till hinderhöjden :) Plus att alla hade en väldig kontroll efter galoppövningen :)
Tredje övningen var en liten linje som sedan blev en linje till en omhoppnignssväng:



                                _____1____



                            (fem galoppsprång)



                              ____2A____
                              __________


                          (ett galoppsprång)
                             ____2B_____







         \
          \
           \(tillbaka sväng på detta alltså, och det var inte alls så snett, men kan inte göra på något annat sätt)
        3  \
             \





Han var jättefin, han är så duktig och backar verkligen av själv in till en kombination! Sånt proffs! ;)

Fjärde övningen var först två linjer men blev sedan två linjer och en omhoppningssväng det med :) ska försöka mig på att rita även detta, av någon anledning vägrar min dator/blogg att lägga in bilder från paint i bloggen :P Jätteskumt, och om någon vet hur man fixar det blir jag glad av en kommentar! Att rita här är nämligen rätt segt :P







 ____3____
                 \ \
                  \  \
                  2\  \
                    \  \ (ska föreställa en oxer och neeeeeeej, den var inte så sned.)


(dryga 21 m i båda distanserna)




____4____ (med vattenmatta under)
       1




                             \
                              \5 (inte så snett, som i förra bilden)
                               \
                                \


Femman var alltså en sväng där man kunde göra s¨mycket eller lite "omhoppningssväng" man ville! Först fick jag inte alls till det, eller jo, på linjen var han superfin, han hoppar vatten utan att blinka och är så lydig och snäll mot mig :) Dessutom är han försiktig :) Camillas ord, man får skryta när hon berömmer ;)
Iallafall så fick jag inte till femman först, det blev supertajt och jag vågade inte trycka av. Sedan när jag gjort om så bestämde jag mig till slut för att trycka av no matter what, och Fille blev superglad och gjorde ett jättesprång över ;) Då vet jag att jag kan svänga tajt iallafall!


Fille var toppenfin genom hela träningen, han hoppade noggrannt och bra och lyssnade fint :) SÅ himla nöjd med min plutt! Tänk om vi inte hade köpt honom... Usch, HIMLA tur att vi gjorde det! Jag är så glad för det :)


Idag har jag för övrigt börjat skolan, vilket var kul :) Utom att vi (MYCKET TYVÄRR) inte har samma engelskalärare eller mattelärare som förra året och att det var lite krångel med mitt ena i-val har det varit jättekul att träffa alla igen :) Jag gillar min söta skola!


Ciao

Camilla ikväll

Ikväll börjar äntligen Camillaträningarna igen :) Fille och jag är taggade! Hoppas att det blir bra väder iallafall. Enligt bästaste vädersidan klart.se ska det bli 0,1 mm vid sju och sedan 0,2 mm efter det... Hoppas att det betyder pyttelite dugg? Jag är inte så bra på väder...

Jag har också fått hem Filles nya täcke idag från Hööks :) Jättefint brunrutigt och supermjuk insida! Väldigt nöjd, hoppas bara att det passar också :) Men han brukar passa perfekt i 145, skönt det :) Calle tex är liksom 135a ibland och 145a ibland, och det är inte alltid man får tag i 140.. Tacka vet ja Kingsland, där köpte moa en 140a till honom!

Imorgon börjar skolan också, och mitt schema är inte att leka med, så vi får se hur det blir med bloggen!


Suck.
9.30-15.50           08.00-15.15         08.00-15.50         08.00-15.50          08.00-15.50


ciao

träninsvärken lär komma

Typ ikväll, eskalera tills imorgon, smärta på träningen, nå sin topp på torsdag då jag börjar skolan och då även få lite hjälp av den träningsvärk som troligtvis kommer med träningen.
Han behöver lite skänkel den där Fille! Men jag är nöjd med honom idag :) Han gick inte så länge men intensivt hela tiden och ett långt galoppass för att få in bra rytm och känsla i galoppen. Stabilitet liksom. Väldigt nöjd med resultatet även om han fånade sig lite vid ingången pga en färgad bom... Haha, gullet :P

imorgon är det alltså dags för träningen att dra igång igen, för Camilla. Jag kommer också träna för Leif, även det på onsdagarna. Så det blir varje vecka för min del :) Väldigt nöjd med detta, av flera orsaker. Framförallt behöver jag träna på att rida Fille bra, sen tycker jag om båda tränarna och vill gärna fortsätta med dom och så... Tyvärr är ridhuset upptaget typ HELA tiden. Jag kommer sluta fyra varenda dag om man ska tro schemat som legat ute hela sommaren. Och vill man rida då får man vänta tills typ nio :P Och då kommer alla rida. Och jag kommer dö av trötthet efetrsom jag börjar åtta varje dag utom måndag som är sovmorgon äääääända tills tio. wow. Därför är det rätt skönt att vara säker på en plats i ridhuset varje onsdag :) Så länge vädret är bra går det ju alltid att rida i vår fina gruspaddock också, det är mer när vintern tar vid som det blir trist.

Idag ska jag också hämta mitt innetäcke som jag beställt från hööks! ett fleecefodrat med glatt yta så att man slipper all skit som fastnar i fleecen. NÖJD! Hoppas att det håller hööks vanliga standard, då blir jag nog inte besviken. Tycker att de är ridsportens motsvarighet till H&M, billigt men ändå mycket bättre kvalitet än man tror!

alva

Calle har knådats

Duktiga equiterapeuten Susse som även har häst i stallet knådade på Calle idag och satte lite nålar i honom samt grejade med laser :) Det var återbesök eftersom han första gången var lite sned i bäckenet och något med si-leden eller vad det nu heter (tur att det finns andra som vet, för det gör inte jag (: ). Efter behandlingen har han hoppat toppenfint på både Leifträning och Peter Eriksson, så det lönade sig verkligen :) 

Fille ska vila idag den lilla sötnosen. Han får gå och gosa i hagen med nya kompisen Onyx :) Snart får han flytta tillbaka till vanliga boxen också, då blir han nog jätteglad. Det är såklart skönt att ha det rent och fint i stallet, det tycker nog alla (särskilt vi som är rädda för spindlar och råttor och övriga skadedjur och kryp:P), men Fille trivs helt klart bättre i sin gamla box! De får jobba i superspeed idag de stackarna som målar, för det är akut boxbrist. Men förhoppningsvis löser det sig! Annars blir det problem :P men de jobbade supersnabbt och duktigt när vi var där i morse, så det fixar sig säkert.

Snart börjar skolan också har jag insett, bara två dagar kvar... Jag gillar verkligen mysiga Törnströmska och min klass och typ alla mina lärare, förstås mest min bästaste mentor :) Och så brudarna såklart, järngänget är snart på vägarna igen!

hur snygga? SÅ snygga. På torsdag blir es1b till es2b! 
agnes carro josse niko vendela nessa jag jojjo

ciao 


ge mig pengar

Kan någon ge mig några tusen så att jag kan köpa ett par benskydd och ett träns? Jag behöver egentligen inget utav det, men tuuuusan vad jag vill ha. Ett par Veredus att ha bara på träning och tävling som håller sig lite fina och ett Dyón Working Collection träns är ju SÅ snyggt.



Gud vad känner mig girig. Får tänka lite på barnen i Afrika och skänka pengar till Greenpeace nästa gång jag får tillfälle eller något.

Resultat från v-plast

Finns nu här: http://www.tirk.se/docs/v-plast_cup_2010/vplast2010.htm


Idag var det meningen att Fille skulle vila, men efter en närmare koll på planeringen insåg jag att det är bättre att ha vilodag imorgon, så jag red ikväll ändå :) Hade fram två bommar, var meningen att det skulle vara tre med 14 m mellan precis som på clinicen igår, men fick nöja mig med två eftersom det var några andra där som inte ville ha dem framme. Dock är söndag em den dag man får hoppa och så så jag kunde ju ta fram.
Fille var lite stel och trist, fick inte riktigt ihop honom utan han var stel i hals och tog tag lite i bettet. Dock blev det bättre, och han gick ändå på 3-5 galoppsprång på 14 m :) Så han var duktig ändå, även om han inte var sitt bästa jag :P tror att det beror på att jag ridit lite på "mysbettet", alltså det med två bettringar, som han är så sjukt fin på, att han utnyttjade tillfället lite nu när jag hade det vanliga :P gör inte så mycket, man kan inte alltid vara på topp :) Han blev väldigt svettig iallafall, och jag också för den delen :P jag nästan mer.. Det är lite kvavt fortfarande och han fick ändå galoppera mycket :) Spolades av sedan och då var han nöjd! Trots spolspiltan som nu är okej, men inte precis någon kompis :P

Imorgon vila alltså :)

alva

Utrustning-o-holic

Jag vill bara ha en massa saker. Har alltid varit så himla sparsam av mig, men denna sommaren har något hänt. Jag har verkligen shoppat HUR MYCKET SOM HELST. Och vad är jag sugen på nu? Tjaa, ett par till Veredusskydd så att jag kan ha ett par "finbenskydd" och ett par till vardags, ett supersnyggt Dyón Working Collection träns (kan man byta pannband på det?), ett snyggtäcke till transporten OCH SÅ VIDARE. Usch, jag måste tygla mig (hihi).

Faktum är att jag bestämt mig för att inte köpa mer kläder nu. Nepp, nu är det slut med det, på ett tag i alla fall. Dock kan jag inte lova mig själv att inte shoppa mer till Fille.. Han behöver ju en massa saker, det är verkligen inte kraftigt begär också.

Iallafall så ska jag till stallet ikväll, var där i morse och gjorde iordning, och rida Fille lite :) Efter gårdagens clinic med Peter Eriksson har man mycket inspiration :) Tror att jag slår till på en enkel bomövning och tränar rytm! Clinics är alltid så roliga.

Moatoa och Calle var med på clinicen och de skötte sig utmärkt båda två! Full pott faktiskt, eftersom dom inte bara satte distanser och sånt klurigt (iallafall med Calles skuttiga galopp ;) ) utan också tog fyra studs på böjt spår och galoppbommar! Så duktiga är dom! Stolt :)



alva


V-plast cup fredagen den 13 augusti.

Tävlingen igår gick verkligen över förväntan :) Utom att vi körde fel och fick lägga tio minuter på att försöka hitta någonstans att vända (och sedan tio till för att köra tillbaka :P) gick allt toppen! Fille fick en utebox som var hyfsat sval och skön, han var väldigt svettig efter resan i den varma transporten :( Han stod bredvid en liten fux som han blev jätteglad i :P

Planeringen stämde också bra, vi hann köra bort skåp osv till uteboxen (som ligger på baksidan av ridhuset längs med väggen för er som vet hur det ser ut där) och installera Fille lite innan klassen var slut. Gick banan och fick hjälp av Sara att hitta sista hindret som jag helt klart hade missat annars :P

Framridningen gick otroligt bra, Fille var finare än någonsin. Mjuk och lätt i handen i supertrevlig form, med luftiga gångarter och eget tryck, bra tempo. Studsade enkelt över hindrena och hann rida fram precis lagom mycket (eller lite, jag rider aldrig fram länge, plus att det var SÅ varmt). Första klassen var en 100 cm hoppning i två faser, och vi var dubbelnolla! Efter en lång väntan blev resultatet en sjundeplats! Duktiga, duktiga Fille! Är också jättenöjd med rundan, jag tyckte att jag fokuserade och hade ett jämnt tempo, och Fille skötte sig toppen! Jättenöjd!

I andra klassen var han inte lika fantastisk på framridningne, men fortfarande jättefin :) Träningen har faktiskt lönat sig :) Antagligen är det väl jag som lärt mig rida lite mer, Fille kan ju redan :) haha
Iallafall så var rundan kanske lite sämre, jag hade inte riktigt samma koll hela tiden ;) Men förutom ett språng där vi kom alldeles för nära var alla sprången bra :) Och vi fick faktiskt en bra sväng från sista hindret till första i omhoppningen då, så helt tokigt var det inte ;) Iallafall var resultatet dubbelnolla och en fjärdeplacering! Ärevarv och allt :) Han är en duktig häst dendär Fille, jag kostar på mig att vara stolt och skryta lite ;) haha.


Duktiga Fellino!

ciao

my bad

Exakt, jag rider tredje och fjärde klassen ;) tack för att en snäll själ påpekade att jag skrivit fel :P jag rider alltså inte unghästklassen utan var bara lite stressad när jag skrev ;)

Varit ute och seglat med Jack + mamma och mammas sambo till honom. Väldigt mysigt! Chockerande nog så badade jag till och med från båten.. Jack också. Fast han har haft jättemycket problem med öronen, någon infektion, så han gjorde värsta hoppet ner i vattnet, kom på att han inte borde doppa huvudet, och simmade i ilfart till stegen och klättrade upp, hahah. Gullet.

Annars så laddar jag mest inför v-plast då såklart, och kollar på simhopp. Det är faktiskt kul att titta på även om man inte fattar riktigt. Efter ett tiotal hopp sitter man och stajlar "lite för mycket plask när hon landade" och "dålig sträckning på vristerna.." haha. Spännande.


Teddybjörnen Filipsson :) Så söt!


Imorgon gäller det, lycka till alla som ska rida :) Och hoppas på bra väder!

alva

varmt, kvavt, svettigt

Så var det att rida idag ;) Hade det nya bettet, vad det nu heter :P, men det blev lite mycket med längre sporrar också, han blev lite studsíg och tittig och typ tog upp huvudet och sprang runt och kikade :P Han tappade liksom stabiliteten och framåtbjudningen blev lite falsk. Men i slutet fick jag till det, då jag red bort sporrarna liksom, försökte sluta om mer med låren istället och då gick han jättefint :) Men det var jobbigt ;) Så långa (eller "långa", de är inte så långa, men jag rider i normala fall med sådana som är kortare än ponnysporrar liksom) funkar nog bra med vanliga bettet och korta med det nya :) Bra att veta! Och jag fick ändå in bra känsla i slutet, han kändes mysig då :)

Imorgon är det dags för v-plast i Tingsryd! Jag ska rida andra och tredje klassen, som är två 100 cm. Tänkte vara där till halv tre ungefär :) Vi har boxplats också, ringde i efterhand och kunde få en box över dagen :) Så mellan klasserna får han stå där, skönt för honom. Det ska bli rätt varmt också, så då är det ju extra tacksamt att slippa det varma släpet.
Han ska få ha sitt nya set som är brun/grönt i första klassen och det grå Schockemöhle i andra klassen :) Fixat!


alva

mysdag

Hade sovmorgon idag, vilket var mer uppskattad än någonsin faktiskt. Igår var jag rätt seg ;) Blivit sena kvällar i stockholm och långa proppfulla dagar! Så jag sov nästan 12 timmar i natt och har tydligen pratat i sömnen om att "det är så vaaaaaaaaaaaaarmt" enligt jackibacki. Charmigt av mig, verkligen.
Gått på stan idag också, en liten sväng, och träffade goa Emmelie samt köpte en tröja att tävla i, vanlig svart, att ha över skjortan när min kavaj är för varm :P Den kommer nog vara go i vinter men nu är den för varm..

Cyklade hurtigt nog till stallet idag, vilket gick över förväntan :) Lite segt på hemvägen dock.. Vi har bara nerförsbackar till stallet, men det blir ju många uppförsbackar hem då. Typiskt. Men helt okej :)
Calle var ute till tjugo i fem, sen ville han gå in. Lindade benen på pluttis också. Han klarade hötryckstvätten bra!
Fille gick in strax innan fem, då var han väldigt sugen på käk. Dock var han mer skeptisk till tvätteriet, särskilt ljudet då :P Han är lite ljudkänslig, han gillar tex inte klippmaskinen (vi ahr aldrig testat, men man märker att han är lite känslig så så jag tror helt klart på förra ägaren ;) ) och jag har luva när jag hoppar, för han har varit lite studsig när moppar kört förbi osv. Sålänge han ser vad som händer är det dock lugnt!

Fille har blivit borstad så han skiner från topp till tå, ansträngde mig ordentligt :) Smörjt alla grejer också och ställt iordning allt uppe i höburen inför v-plast! Vi är taggade :) Fick riktigt bra känsla på Leifträningen, så jag hoppas att det går bra i Tingsryd :)


Gulle har fått mycket nya saker på senaste tiden och även idag har jag shoppat loss.. Ett innetäcke från Showmaster, fleecefodrat med glatt yta, och så har jag även beställt ett Shires Typhoon-täcke inför vintern med 300 g foder. Från Camilla: http://ridsportshopen.com   Har ett sånt 100 g till filip och de är superfina och värda pengarna, hela 1680 i trådtäthet :) Mycket bättre än de gamla alltså som hade typ 600 d.

Imorgon ska Filip "tävlings-trimmas", alltså gå ett pass för att få bra lydnad och känsla inför tävlingen!

alva

i'm back!

antagligen kommer jag glömma tusen grejer när jag nu ska summera fem dagar eller vad det nu blir, ni får hålla till godo med det jag har i huvudet för stunden!

Från Estocolmo. Går inte in på att förklara varenda dag, utan summerar att vi var på museer, shoppade, besökte DN-galan, SM i hoppning och åt på resturang hela tiden. Och fikade. Och åt sorbet. Jag har gått upp två kilo, det är faktiskt sant! En ren slump att jag ens märkte det, men jaja. Glassen var god :)
Jag har också sett kändisar. Typ Paolo Roberto och Douglas Lindelöw. Tyvärr också Göran Hägglund (usch och bläääää) och några partipolare till honom.

Moa har passat Fille, och de filmade en dag också, han var tjusig som alltid! Tråkigt att inte rida på flera dagar, men ibland får man ta en paus helt enkelt. Har även shoppat massa grejer till honom, tex ett brunt schabrak med grön passpoal och matchande luva, en brösta, ett bett (sånt med dubbla bettringar eller vad man ska säga, en bettring för tygeln och en för sidostycket)och i hästväg till mig ett par ridbyxor och sommarridstrumpor! Nu är vi tjusigare än någonsin!
Red Fille igen igår då, med nya bettet, och han gick som en prins på det! Jättelätt i handen och med lite power. Fast jag fick driva in rumpan, men tyckte att det kändes toppenbra! Idag har vi bara ridit ut, också det på nya bettet. Helt underbart!!!! Jag kunde stanna ordentligt!!!!! Han är lite bulldozer-aktig i skogen annars ;)

Fler nyheter är att Fille gått ut i hage med en ny häst nu, han är säkert superglad över det! Jag med, han vill ha lite sällskap :) Dock har han också lyckats.... slita av sig massa hovskägg på bakbenen!! Så idag har jag klippt av allt hovskägg! Jag blev ju tvungen :( En seger för de flesta dock, Leif tex ville ju att jag skulle klippa av det ;) Men jag saknar det lite... Fast han ser proper ut nu!

Vi har också varit en sväng i Annas hästshop och lämnat in fem sadlar för försäljning! Varsågoda att åka dit och köpa dem, tack :) Väldigt mysiga allihopa, faktiskt. Jag och Moa var lite gråtfärdiga när våra favvisar skulle åka... ;)
Fille fick också ett Horseware Amigo Ireland utetäcke, ett ofodrat brunt med röda kanter. Han är jättesnygg i det! Hans gamla ljusblå var ingen hit... Han fick också ett fint metallicgrå innetäcke på 200 gram så att han är förberedd när vintern kommer. Nu ska jag bara köpa ett fleecefodrat innetäcke och vintertäcke med hals också!

Dessutom. Jag har ingen användning längre för alla mina täcken i stl. 135 cm, har de flesta sorter såsom fleece, innetäcke, utetäcke osv. Så om någon är intressera kan höra av er till 0708-996182 :)

Startlistorna till v-plast har kommit också, så nu ska jag räkna ut när vi ska dit :) Jag ska rida två 100 cm, först är det två st avd. b med 80 starter i varje, så det blir eftermiddagstävling för mig. Tävlingsdagen börjar 11.00 för er som är intresserade!


Min fina kille!


För övrigt var det den nionde igår, det är min och jacks dag, 11 månader blev det igår :) mysipysi!

Nu ska jag räkna efter startlistor!

ciao

Leifträning med pluttis

Jag och Fille debuterade på Leifträning igår! Fille kändes hur fin som helst och jag är jättenöjd med träningen! Började med framridning på galopp-och travbommar. Hoppade sen lite på ett kryss till att börja med, sedan hoppade vi fram lite på ett räcke som sedan blev en oxer och efter det hoppade vi igenom två titthinder, ett räck med "virvlarna" på ena sidan och schackrutor på den andra, och så vattenmattan på det andra räcket. Han tittar  verkligen inte ett dugg, det är så skönt :d Snart slutar jag nog nästan oroa mig såfort sånt åker fram ;)
Vi hoppade också en kombination och avslutade med först en kortare bana och sen en längre. Han var så toppenfin!
Fick många bra tips om hur jag skule rida honom, väldigt grundläggande tips som funkar på alla hinder, vilket jag verkligen uppskattade! Framförallt att jag behöver ha mycket galopp i honom, och vara bestämd i min ridning och rida med självförtroende. Att jag bestämmer mig för en plan innan jag börjar hoppa och sedan håller den. Det enda han behöver är bra galopp och en ledare, som visar vad han ska göra! Hjälpte mig väldigt mycket.
Annars hade han några småsaker att säga...
Vi skrittade fram väldigt länge eftersom ponnygruppen var försenad, och jag är så dum och spänner aldrig sadelgjorden ordentligt :P en gång gled sadeln runt på lussan :P väldigt idiotiskt. Så han sadlade om och så spände vi två hål mer än jag brukar spänna! Haha, tro tusan att han sa något!
Sedan sa han "du måste klippa av hovskägget på honom, han ser ut som en bonnahäst", och jag sa "han är nog lite av en bonne" varpå Leif svarade "hahahaha... klipp av det." Så typiskt honom att skratta och sen  bli dödsallvarlig :P
Sista "småsaken" var att jag ska rida honom med martingal. Höll med om detta fullkomligt, på slutet, när han var i gasen, fick jag itne riktigt igenom förhållningarna för han slängde upp huvudet. Så martingal på från och med nu!

Bara positiva kommentarer till träningen, det var superroligt! Hoppade också lite högre, hållaren satt på 100, strax över, så banan var mellan 1 m och 1.10, vilket var mycket bra för mig att träna på :P Dessutom tillade Leif att Fille har mycket fin teknik, bara man ger honom ett bra grundtempo och avstånd till hindret! Kul :D



världens bästa häst!!!


imorgon åker jag till stockholm, iväg tom söndag! Ska shoppa lite (mest till fille troligtvis ;) ) men även kolla en dag på SM i hoppning på ryttarstadion och DN-galan en kväll. Framförallt ska jag såklart umgås med min morbror.
Moatoa passar Filipsson sålänge!

alva

dessutom:


GRATTIS MIN LILLA ISBJÖRN PÅ FEMÅRSDAGEN!

Yeah, that's right. Bosse blir fem år idag, den andra augusti! Inte illa!


alva igeeen

oupps

det blev fel, skulle spara i utkast, men det publicerades istället :P fortsättning följer som man säger...


ciao

yxnarum 1/8

Debuten är avklarad! Skönt det, jag var så otroligt otroligt nervös! Förra gången jag tävlade innan igår var 30 maj 2009...
Första klassen, 100 cm A:0/A:0  fyra fel
Jag var verkligen nervös, så Fille gjorde det mesta själv:P  Var väldigt lärorikt att känna skillnaden mellan framhoppning och bana, eftersom den var väldigt stor :p på framridningen fick jag trycka på, men inne på banan behövde jag bara hålla i mig ;) Iallafall så gick allt väldigt bra fram tills hinder 6, näst sista i grunden. Då var det en tjej som red framför förbi hindret jag skulle hoppa, som kom väldigt snabbt ur sväng där det var väldigt upptrampat. Så jag koncentrerade mig ju bara på henne och att skrika "akta" och tappade fokus TOTALT. Insåg när vi var framme vid hindret att han hade noll bjudning och att vi knappt var på väg mot hindret utan snarare snett förbi... Hej dumma nervositet och nollfokus. Ett stopp där alltså, men det gör mig inget, det blev bara fel helt enkelt :) Sedan gick det bra resten!

Andra klassen, 100 cm A:0/A:0 noll plus fem fel
I denna klassen hade nervositeten släppt lite, nu var ju debuten avklarad. Så jag hade tryck i honom redan i framridningen och väl inne på banan kändes han toppenfin! Nolla i grunden, fick till och med ihop honom såpass att kombinationen blev lagom lång (han täcker väldigt mycket mark i vanliga fall :P). Omhoppningen kändes också toppenbra, ända tills näst sista hindret i omhoppningen, exakt samma där jag fick stoppet i första klassen... De hade inte flyttat på detta hinder alls, utan det var även i denna klassen superfort ur sväng och det var totalt upptrampat där, så vi höll på att gå omkull :( :( Fille satte sig nästan på rumpan... Stackars vännen. Fick hasa upp i sadeln igen, lägga en volt och rida vidare mot hindret. Alltså fyra fel för att jag la volt och ett för den överskridna maxtiden!


Känner mig verkligen jättenöjd med dagen! Fille var så duktig hela tiden, lastades utan problem, åkte utan problem och skötte sig urbra på tävlingsplatsen! Utom att han slemmade ner hela Moa ;) Det var också mur och vatten med och han tittade inte en sekund, vilket verkligen  betyder mycket för mig :) Mitt mål var ju att vara nolla i båda klasserna, men jag "känner mig som en nolla" ;) hihi. Jag är så nöjd att vi köpte finaste fille, har sån tur att jag får rida en sån PÄRLA!  

Nu är jag ännu mer taggad inför Leif-träningen imorgon, första gången han ser mig rida fillson. Och så inför v-plast nästa vecka också :d wiiii!

ciao

RSS 2.0