otroligt roligt

eftersom jag har en ny dator nu så kollar jag på gamla inlägg från min förra blogg för att hitta bilder, tex den på släpet och papi. Nu kollade jag i oktober förra året också, och då fyllde jag år! Hittade en otrolitg rolig konversation mellan mig och Moa. ctrl-c:ade och ctrl-v:ar den här:

Min bästa syster och mister Tove slog också på stort och bjöd på hallonpaj (10-poängare) och glass, och när jag kom hem på kvällen fick jag också TÅRTA som min gulliga syster hade bakat alldeles själv!
Dialogen på hästarna gick ungefär såhär:
Moa: När vi kommer hem ska du få en överraskning till!
Alva: Jag vet, en tårta.
Moa: Nej.
Alva: Jo, jag vet det.
Moa: Hur vet du det`?
Alva: Jag såg post-it lappen hemma där det stod "TILL ALVAS TÅRTA" på, och jag kunde inte låta bli att läsa den, för i vår familj är det ju typ en dödssynd att inte kolla på post-it lapparna.
Moa: Åh.. Satan.

Det är verkligen jag och Moa i ett nötskal :d hahahaha!
Uppiggande, minsann.


alva

packad och klar

Har nu varit i stallet och ridit Fille samt packat ihop alla grejer :) Det gick jättebra att rida, han var kanske lite ofokuserad till och från och jag fick driva på honom för att han inte bara skulle stirra på förbipasserande människor, hästar, mopeder och barnvagnar (m.m.), så jag är lite seg i bena :d hihi. Men han var väldigt trevlig, nöjd med passet :) goa fille!

Har smörjt också och packat skåpet, ställt fram saker som ska i släpet samt fyllt på med lite nytt spån där det regnat in i transportisen.


här är lite av vårt tjusiga släp, och pappsen då. Cred till honom som lyckades sätta upp texten så snyggt :) Vilken tjusig himmel vi hade förra sommaren för övrigt!


Här hemma har förberedelserna också tagit vid, har smörjt stövlarna, skrivit vägbeskrivning, kollat startlistorna igen och lagt fram kläderna :)
Jag är superduperladdad!


Fille blev också spolad i spolspiltan, första gången han "satt fast" i grimskaften i spolspiltan vilket han klarade galant! Dessutom är brodhålen grejade, har blindbroddar i sålänge. 

Jag är kort sagt sjukt laddad inför morgondagen :d Jag hoppas verkligen att allt praktiskt funkar, som lastning och att hitta dit osv. Samt att vi håller oss friska och hela, tack! Målet med rundorna är att vara nolla i båda, men det handlar såklart mest om att träna på att tävla, både att jag inte tävlat på länge och att jag inte åkt ut innan med filip! Men jag ser fram emot det!


Nu ska jag kolla EM!

alva

YES

Har kollat vädret i Yxnarum imorgon på klart.se (sjukt mycket bättre än alla andra vädersidor) och det ska vara molnigt på morgonen och sedan växlande molnighet på dagen! Toppen :d Sedan ska det komma 0,1 mm i timmen mellan 21 och 23 :d haha,så det är ju rätt lugnt! Goa tider!!!

¨Har varit med mamsen och Bosse i stallet på morgonen, mockade och gjorde höt till både Carlsson och Fillson :) Jag ska rida och göra iordning allt ikväll, smörja och packa skåpet och så, det ska bli härligt! Då får man in känslan. Fast jag kommer bli lite nervös också..

GulleJack innan han snaggade huvudet och GulleFIlle innan han blev pricken :)


Igår var jag och såg Inception med Leonardo DiCaprio bland andra, och den var helt fantastisk! Hela filmen var så smart och varje liten sak som hände hade verkligen en funktion och ett syfte för att bättra på intrigen. Dessutom måste man vara superfokuserad, men ändå får man fundera efteråt hur den faktiskt slutade... Helt grym! Dessutom var killen med som spelar den nya killen som blir kär i Julia Stiles lillasyster och betalar Heath Ledger för att dejta henne i 10 things I hate about you med! Han hade blivit vuxen och spelade riktigt riktigt bra! Leo var också sjukt trovärdig.
Har också fått In Full Regalia av min gulliga mamma idag, så nu diggar jag The Ark :)


PLUS att Michel Torneus hoppade ett hopp i kvalet på 8.12 och är alltså i final. och det var även pers. BRA DÄR!


ciao

skönt väder

Är jag ju ensam om att tycka, men jag är supernöjd :) Svalt och inget regn. TOPPEN!

Var ute med Bosse på morgonkvisten, han tycker faktiskt också om vädret, så helt ensam är jag inte!
Fille ska vila idag, jag och mamma ska dit och göra iordning vid lunchtid :) Imorgon ska han få gå markarbete och jag ska göra iordning allt inför söndag :d roligt!! Laddar, är redan lite nervöd ;) hihi. Hoppas det släpper, det brukar ge sig på framridningen, men öka igen tills jag hoppar första hindret.. Tyvärr blir jag jättnervös, men det brukar hållas i schack ändå!

Följer EM idag också såklart. Igårkväll blev stackars Linus Thörnblad fyra. Han fick en skada i låret (en liten bristning diskuteras) och tog ändå 2.29 i ett fantastiskt hopp. Han hoppade ut ur arenan och stödde sig på sargen i den mixade zonen. Grymt imponerande!

Idag är det dags för Emma Green att komma in i tävlingen, mycket skakigt för henne innan pga skador, hoppas att hon leker sig igenom kvalet. Blir dock säkerligen en tuff final precis som herrarnas, Tia Hellebaut och Blanca Vlasic exempelvis är ju med.
Ikväll är det kval för Michel Torneus, min favorit, i längden. Sen är det också sjukamp idag, Jessica Samuelsson och Karlskronatjejen Nadja Casadei ska vara med.
Dock ska jag faktiskt se Inception på bio iadg, jack har slutat jobba och detta ska firas ;)



slänger in en bild på världens sötaste hästapålle också! han kommer galopperande i hagen nästan varje dag!! Gullehonom, man smälter ju :)


alva

glömde..

..att säga att Leifträningen tydligen blivit flyttad till måndag-tisdag och eftersom jag tävlar på söndag kan jag inte vara med på måndagen! väldigt trist :(

nu bänkar jag mig vid EM igen, renaud lavillenie är ju värd att checka in!

vårdcentralen

Morgonen spenderades i stallet. Fille och jag skrittade typ en halvtimme i stora ridhuset (sankmark och småsvampar) och sen runt anläggningen. Träffade en läskig maskin som liksom blandar asfalt eller något :o jag är inte så teknisk. Men en sån rund blandare. Fille ogillade den iallafall, men lillen är så lättövertalad :p haha, tog typ en minut så traskade han förbi, om än lite spänt!

Sedan åkte jag och mami till vårdcentralen. Mitt öga är mycket bättre, men det är fortfarande lite grusig känsla, vill klia, det svider lite osv. Så jag fick ögondroppar, det var en infektion som höll på att försvinna. Tog även ett blodprov i armvecket, för han ställde massa frågor om förkylningsgrejer, och han (läkaren) trodde att det kasnke var allergi, så jag ska testas för detta! Grejen är att det kanske är Bosse eller hästarna :O det hoppas jag inte på! Såifall är det ju ändå skitsamma, kan ju inte lägga ner något bara för det :P
Konstigt nog har jag såna förkylningsgrejer så att jag blir superdupertäppt och förkyld kasnke i några timmar, sen släpper det. Detta var då typiskt för allergi :O hoppas att det löser sig bra :)


Startlistor har också kommit till söndagens tävling i Yxnarum, nu ska jag räkna ut när vi ska åka osv! Spännande :d Filip får vila imorgon och ridas lite markarbete på lördag så att jag får honom mjuk och mysig :) Min lilla gosing! Har också bestämt mig för att det blir det grå Schockemöhlesetet som jag slänger på på söndag :)


Pluttis i hagen när det var soligt väder, idag regnar det.


alva


hoppning på agendan!

Gick upp halv nio i morse, på Fille, med Tove och Miro. Satte upp en linje på fyra galoppsprång (vi fick dock länga den typ tre gånger, för den var supertajt!), räcke med "draken" till oxer med "smileygubbarna". Sedan en böjd linje från ett litet räcke till oxern med smileygubbarna.

Bra med hoppningen:
1. Han kändes väldigt pigg och glad, busade lite när vi hoppade fram på ett klosshinder :) hihi, sötnosen!
2. Jag red igenom alla linjer och han ställde upp även när vi tog 14 m på 3 galoppsprång (helt jämnt :p) och när jag behövde stoppa upp honom och tog en förhållning, och hoppade ändå fint!
3. Jag fick bra känsla och känner mig väldigt säker på höjden.

Lite sämre:
1. Fick lite för många språng på den raka linjen pga distansen, och sen  behövde jag några gånger på den böjda linjen, först en som gick alldeles för fort, sen en där jag behövde säga till och ta en förhållning och sen en jättebra med superbra känsla! Iallafall så resulterade detta i att han hade hoppat så mycket redan att jag inte tog någon liten bana eller så, men å andra sidan behövde jag nog inte det :) det är svängar och koll jag behöver träna på!
2. Han var rätt stark, så jag får mest fart och inte så mycket tryck, men samtidigt så kände jag att när jag verkligen tog en ordentligt förhållning så lyssnade han och kom intill hindret!


Så egentligen är jag nöjd emd allt, för insåg att även det lite sämre slutade med något bra ;) haha!

Känner mig förberedd inför helgen, det jag behöver tänka på är såklart att få bra flyt utan att han bara springer ;) Men tycker att jag känner mig lugn inför två lokala 1 m, eftersom vi ändå fixat svårare banor på Camillaträningarna :)

Väldigt taggad inför söndag nu, till tusen :D


Har äntligen lyckats få in bilder från mobilen, så nu kommer nya bilder för en gångs skull! På söndag ska snyggingtränset på igen :d


nu blir det att kolla på EM!
på tal om det: jag har aldrig gillat mattias claesson men nu är jag så trött på honom så jag svimmar. inte ett dugg överraskad över att han inte ens klarar kvalet. tyvärr, men jag pallar inte med hans snack. han pallar liksom aldrig trycket. suck. 

alva

IMORGON

Ska jag hoppetihoppa :d åh vad roligt!!!! Svarten och Tove ska också vara med, så vi får se vilka övningar som står på schemat :) Ska försöka få in lite känsla iallafall och ta några språng på 1 m så att jag är förberedd inför helgen!!

Bara det jag har att säga och så....

HUR TUSAN LÄGGER MAN ÖVER BILDER FRÅN EN SAMSUNG S-5230 TILL DATORN? Hjälp.

alva

EM ÄR IGÅNG

Jag är verkligen ingen sportmänniska, jag är inte gjord för att springa över stock och sten och jag är för smart för att springa bara för en liten bolls skull ;) hihi.

Det finns faktiskt bara tre sporter jag gillar att se på TV och det är självklart: ridsport, simhopp och friidrott! Simhopp kan jag inget om men det är ju häftigt! Ridning är ju självklart. Och friidrott då!
Båda mina föräldrar har varit med i landslaget i friidrott, mamma sprang 400 m och pappa hoppade stav. Pappa jobbar även nu med friidrott, som tränare och även som expertkommentator på radion då!
Det är väl därför jag bara älskar att se och lyssna på de stora mästerskapen i friidrott! Lyssnar på pappa i hörlurar hela tiden och det är så roligt att följa svenskarna! Toppenkul :)

Så utöver Fille idag, och en sväng på stan med polaren pär, julia, ska jag lyssna på EM :D

måste äta nu!
ciao

godnatt

jag och bosse har gått långerunda och är nu redo för "långa nattasömnen" som mamsen säger till honom. Dock vägrar han gå med henne in till sängen utan ligger och tjurar under min fåtölj (eller ja, pappa fick den i present men kag sitter i den nu) för här är golvet kallt. det är inte för inte vi kallar honom "bortskämdehunden". 


Jag laddar inför tävling om fem dagar! tjoho.

natti.
alva 

hundranittio på rakan

Då har jag beskrivit dagens pass också! Hundranittio på rakan, dvs full galopp ute i skogen :D Mysigt! Tror det är viktigt att han får springa av sig lite ibland och slippa krav! Dessutom tror jag att han blir väldigt motiverad av det :) hihi.
Dessutom har han nu nya skor på fossingarna! Det tackar vi Micke för. Särksilt fille, han är såååå glad i micke! Står och gosar med honom såfort han får chansen, hahha.


Nu ska vi snart in till stan och käka lunch med KM innan han flyger tillbaka till sthlm.

Sex dagar kvar till Yxnarum!

ciao

nöjd som tusan :)

Börjar verkligen bli riktigt riktigt nöjd med Fille på markarbetessidan :d så otroligt nöjd faktiskt :d är ingen brink precis, hahahah, men jag tycker att jag börjar kunna utnyttja det jag faktiskt kan på honom och han kändes toppenbra idag! Särskilt i galoppen, och den är såklart viktigast för en hopphäst :)
Så jag är helt enkelt supernöjd med passet! Det har också varit mycket uppehåll idag, men ändå kyligt och skönt!!

Imorgon ska Fille få nya skor och ridas ut i skogen om vädret tillåter detta :) hade varit härligt, om nu inte marken är helt översvämmad :P får se hur det blir med detta helt enkelt.
På onsdag ska vi hoppa också:d tanken är att moa ska få testa att hoppa fille också då! Och att jag ska få in den rätta känslan till tävlingen på söndag! Bara sju dagar kvar, längtar som tusan :d


gulleplutten! jag? not so much! haha



alva

lite glatt i regnet

Ja, trots detta sjuka skyfall (jag har bytt kläder tre gånger idag, efter utsläpp, efter lunch, efter insläpp...) är jag rätt munter :)
om vi börjar med gårdagen invigde jag äntligen mitt nya egenkomponerade träns med grönt pannband! Han var så fin i det :) Om jag någonsin lyckas få in bilder från min mobil till datorn ska jag visa upp detta :)
Jag red markarbete i lilla ridhuset, skulle ridit ut, men vädret stoppade oss :p Han gick jättebra, kändes mjuk och trevlig :) Avslutade med att lägga fram en bom och göra lite övningar som jag verkligen tror är nyttiga för honom. Jag red i ganska lång galopp, han behövde liksom inte ha något tryck att tala om eller så :)
(bommen låg innanför spåret, någon meter typ)

1. Galopperade över bommen, gjorde halt, galopperade vidare.
2. Galopperade mot bommen, gjorde halt, galopperade över bommen.
3. Red på spåret, svängde in mot bommen och gick över den på snedden, gjorde byte över och sedan sväng tillbaka och bommen från andra hållet!

Han lyssnade toppen och var jätteavslappnad hela tiden. Nöjd :):):):)




Sen idaaaaag då. Han har vilat, men borstade supernoga i morse samt klippte bort det värsta håret som stack ut ur öronen samt trimmade manen. Han fick iallafall vara ren när han gick ut och blev TOTALT DYBLÖT.
Vi tog in dom stackars djuren redan vid 14, eller började då, den sista gick väl in 14.20 kanske. De var alla mycket glada över detta :)

Jag har också gjort ett riktigt klipp, köpte Christians gamla tävlingsgrejer. Ett mörkgrått Schockemöhleschabrak och matchande luva! Fille kommer vara sååååååååååååååååååå snygg i detta, särskilt till de gröna grejerna :) NÖJD igen :d

Dessutom har jag sett till att både pappsen och Jack har blivit skitgubbe ett par gånger också ;) Även om jag med blev det... Haha. Skitgubbe, kortspelet alltså :D Pappa har dock åkt till Barcelona för friidrotts-EM. Lyssna på p4 radiosporten så hör ni honom :)

ciao bella




VARMT

Jag dör av värmeslag. Bosse verkar också vara lite trött. Vi var ute på promenix och det var såååå varmt. Nu sitter jag inne och försöker svalka mig :d

Idag, måste jag också skryta om, har jag lagat egen mat. Pasta med gräddig svampsås! Jisses, var kommer alla dessa skills från? Fast jag blev lite missnöjd med att såsen blev ganska rinnig, jag glömde bort allt vad redning heter, och det rann över hela mig när jag ställde in i diskmaskinen! Nice!


Nu ska jag tillochmed städa lite innan KM kommer på grillning!

alva

jättebra och jättedåligt

Börjar med min good cop story:
Idag gick Fille in i spolspiltan utan några som helst problem och vi spolade hela honom! Toppenskönt.
Dessutom har jag äntliegen städat i höburen.

Bad cop story:
Underbart fina Okidoki, mest känd som Albert Zoers fd topphäst, har nu åkt till hästarnas himmel.

Fy vad tråkigt :( Jag blir så ledsen... Han var en så fin och speciell häst, med sån utstrålning, karisma och talang. Ett större hopphuvud får man leta efter.

Massa bilder på en fantastisk häst som många fans kommer sakna:



rest in peace

alva

hej och hå

Det var helt ärligt den bästa rubriken jag kunde komma på. Pinsamt att jag är så himla dålig på rubriker :P har alltid varit...

Dagen har fortgått, bakningen gick supertoppen, Moatoa och jag slängde snabbt och snyggt ihop riktigt snygga kanelbullar (enorma också, det fixade dom helt själva :O jäste som svamp i ridhuset) och även ett par ultrakladdiga kladdkakemuffins. Man måste ju bara älska hemmafrustilen! Tycker att bakverken blev riktigt bra :) Jack mumsade i sig en muffin och sen sov han gott i ett par timmar. Charmpelle, han är så jäkla trött efetr att ha rensat rabatter i solen hela dagen:P haha!

Annars har jag mailat en tjej angående luva, hon gör egna luvor och heter som sagt Sara Carlsson, http://carlssonpataket.blogg.se . Jag vill ha en svart och limegrön så att jag kan ha ett alternativ till de bruna grejerna, i värmen behövs troligtivs ett set till varje klass. Jag har ett enkelt svart schabrak som nu ska bli tävlingssetet "plan B". Grattis till det :) Väldigt nöjd med stigbyglar och träns, kikar lite nöjt på det varje gång jag öppnar skåpet ;)



Imorgon ska jag först fika på morgonen/fm med min goa morbror som slitit sig från stockholm för att besöka världens huvudstad- karlskrona. En fika på waynes för att planera min stockholmsresa och på kvällen ska vi två samt mina morföräldrar äta på Montmartre där Moa jobbar nu :) Både idag och också imorgon! Glömt att säga grattis på bloggen, så grattis ;)

Moa och Calle ska också ut på tävlingsbanorna snart igen, superhelgen nu på fredag i udden. Hon ville egentligen åka lördag eller om det nu var söndag och rida 120 och 130, men nu blir det 110 och 120 på fredagen! Detta eftersom pappa är bortrest och det blir lite mycket för mig att ta hand om hund, hus, häst och att jobba i stallet :P Förlåt kära syster :P svårt utan körkort!
Men vad gör det att gå ner en klass en gång? Inte så mycket enligt mig iallafall, hästen får ha det lite skönt :) Fille tror jag har verkligen uppskatttat att gå ner i klasserna med mig, i jämförelse med avd han gjorde med sin förra ägare. Dessutom har hon mycket mer koll på honom såklart, hon hade honom i nästan tio år! Hon har ju en perfekt fingertoppskänsla och känner såfort något är annorlunda osv :p men det är ju charmen med en ny häst, att utveckla ett samarbete! Känns superkul att jag ska få åka ut och tävla lite grann och busa runt och lära mig honom mer! :d



alva

hoppning

Hoppade klockan åtta i morse! Svalt och skönt var det verkligen. Vi satte upp ett räcke snett och en kombination på medellinjen! Han var supertittig i ena hörnet för där var det bevattningsgrejer/hund som skällde/gräsklippare! han mesade sig bara, han är jättecool med sånt egentligen. Men han testar mig ju lite, så det får man ta. Tar det inte på allvar precis, det är bara att gå på honom lite så ger han sig snart :)

Själva hoppningen gick toppenbra! Han hoppade väldigt bra trots "skrämselhörnan" och jag tyckte att vi fick ett väldigt bra flyt, kom faktiskt rätt varje gång :) Och det känns såklart väldigt bra eftersom det är stor skillnad på att rida häst och känna rytmen på den! 

               



\             
 \
1 \
   \        ______2__



            ______3___
            __________


Fast ettan är såklart inte så skarp, men kan inte hitta på något annat än bakvänt snedstreck :P Men iallafall, det blir liksom snabb sväng genom hörnet efter räcket och sedan ut på medellinjen.


Mycket nöjd med min lilla plutt! Även Vickan gick väldigt fint :)



För övrigt finns det en bra intervju med Douglas Lindelöw på hippson! Han verkar ha riktigt bra hand med hästarna, kul att se :) Och förresten, skrev ju att han tog junior-EM guld, men jag menade såklart YR:P Han är ju 19 år :) Dessutom var han ju med i YR och senior-SM som jag tittade på :P Haha, ibland är man inte riktigt med i huvudet.


nu ska jag och syster strax baka kladdkakemuffins och kanelbullar! mumsigt


alva

STORA NYHETER

För alla hoppintresserade
Länk: http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=470557

GÖSTA ASKER KOMMER INTE FORTSÄTTA SOM FÖRBUNDSKAPTEN FÖR SVERIGES HOPPLAG!

Tyvärr måste jag vara så ärlig att jag säger: Jag är varken förvånad eller så särskilt ledsen över detta. Tycker att han verkar vara en rätt dålig kapten och ha massa lustiga idéer för sig :P Han är ingen jag skulle vilja ha som ansikte utåt för svensk hoppsport.
Detta är förstås bara min personliga åsikt!! Alla har rätt att tycka annat.


Nu är den stora frågan: VEM BLIR NÄSTA FÖRBUNDSKAPTEN NÄR ASKER FÅTT GÅ?

tål att tänka på..


alva

stort grattis till....

DOUGLAS LINDELÖW som vann junior-EM! Vet inga detaljer, hörde det i förbifarten, men grattis iallafall :) Roligt att vi har såna unga svenska talanger påväg uppåt! Bröderna Zetterman är ju också ett bra exempel på dessa, liksom Caroline Kamensky och min personliga favorit Julia Kringstad-Håkansson (bara femton år och vunnit junior-sm!!!!) och en massa fler såklart. Toppenroligt för sporten! Men visst är det konstigt: Alla tjatar ju om hur konstigt det är att det är så mycket män i toppen, fastän det är så dominerande många tjejer som har häst och rider... Och ändå är både Alexander, Daniel och Douglas killar ;) Men många talangfulla tjejer också påväg nu!


Annars har jag fått en liten present av min mor och syster idag! En sån mjuk hink med handtag som man kan ha med på tävling. En limegrön dessutom!!!! Hur toppen är inte det?

Ännu mer toppen än allt ovanstående (för mig iallafall ;)) är att det står HOPPNING på schemat imorgon, tillsammans med Matilda och hennes Quick Step (Vickan). Följ dem på http://matildaljungberg.blogg.se




alva


full fart

Idag är ridning, mockning, hö, mat, vatten och heeeeeeeela köret redan fixat. skönt att det är såpass "kallt" att man kan rida på morgonen. Fille och jag höll till i gruspaddocken, dessvärre tillsammans med en klump bevattningsgrejer, de stod liksom på spåret på ena långsidan och det försvårade situationen lite grann :P men han skötte sig! det är jobbigt och det tar ett tag men nu kan jag faktiskt få ihop honom lite :d kul! han var supertrevlig i både trav och galopp. La även fram en bom eftersom jag inte vill chocka honom totalt imorgon när vi ska hoppa litegrann. Min lilla prins var så duktig, vi kom både rakt på, ett par skarpa svängar, någon gång på böjt spår osv. Han har blivit en riktig pingla på att byta galopp :) Men när jag kom i en ganska tajt sväng, skulle göra ett byte och sen ta en skarp sväng tillbaka längs med spåret fick han kämpa för att kunna byta, så han liksom drog ner huvudet och bockade till samtidigt som han bytte och jag tappade stigbyglarna. Duktig som han är hade han lyssnat på mina förberedesler för att kunna svänga den skarpa svängen, så han svängde bannemig! I 190 också. Höll på att åka rätt in i staketet, men satt kvar, haha :) Nää, så nära var det kanske inte, men fick sakta av för att sätta mig ordentligt igen. Typiskt nu när han var så duktig och gjorde monstersvängen helt av sig själv :) Plutte <3

Imorgon blir det som sagt hoppning i grusen klockan åtta, upp i ottan för att hinna innan solen gassar på för hårt! Ska bli superroligt :d


alva

härligt väder

Äntligen lite kyla! Perfekt väder idag! Typiskt att jag inte ska rida, Fille ska få sig en välförtjänt vilodag :) Dock har jag gjort iordning till honom, Calle och en ponny i stallet (eftersom jag jobbar i stallet) och även tagit ut + lunchat.
Också ätit egen lunch som jag sjukt nog lagade själv- kyckling, pasta och hemmagjord pestosås (lätt att skryta när det är pesto + smör + matlagningsgrädde. men ändå!).

Mer goda nyheter är att Moa och Calle idag har tävlat i Frosta, som ligger i Hörby. Sex fel i 115 och en välförtjänt nolla i 125! Stort grattis :) Kul att få till en nolla direkt efter vilopaus/inga tävlingar på ett tag :)


Fellino & Cabanel, snygga killar det :) Moa är också gullig där i mitten!! haha

Nu ska jag slita mig från liveresultaten från Frosta och hinna med en dusch!

alva

tdb-nörd

Tittat igenom varenda liten grej på mitt TDB-konto! haha, har inte precis behövt använda mitt konto på ett år eller sådär tråkigt nog, men nu har jag kollat antal anmälningar, vilka som åker från klubben osv :) inte så många starter i yxnarum, tror det var 5 i första klassen och 11 i andra, i avd A, men desto fler i v-plast cup såklart. Dock inte så sjukt många jag trodde. Fast det är ju lång tid kvar på anmälningstiden där.

Roligt att så många åker från samma klubb, även om jag inte träffar alla på v-plast precis :P där är nog de flesta med på den regionala helgen, men jag rider lokalt fredag!

I vilket fall så är jag riktigt superexcited över att äntligen få tävla, det är inte alls lång tid kvar! På tisdag ska jag hoppa med Matilda, det blev inte av att hon, jag och Tove hoppade idag pga vädret, men då är det dags! Sen hinner jag hoppa en gång nästa vecka och sen slår vi till! Första augusti. 15 dagar kvar! Lite lagom tävlingsdebut med liten, lokal med få starter och kort resa :) Jag är så himla taggad redan, har bestämt vad han ska ha på sig såklart osv osv ;) haha. Första gången jag åker med skåp också, har haft det ett tag, men inte använt det eftersom det var så länge sedan jag tävlade. Skönt ska det bli! Ha alla grejer på samma plats med sin riktiga, vanliga ordning och så :) Sånt uppskattar verkligen jag, ordning och reda, när jag är lite nervös!


Världens finaste häst!


alva

regn, svett och åska

Åkte till stallet klockan sju för att hinna rida innan åskvädret som klart.se varnade för mellan 8 och 10. Men det drog igång strax över sju, lamporna blinkade och det mullrade och åskade hela tiden. Det regnade så mycket!!! Vi satt i bilen en stund och regnet smattrade så att man inte ens hörde mullret... Inte så härligt.
Till slut lättade det iallafall och jag släppte ut hästarna och jag och Moa tog oss upp för att rida i lilla rudhuset. Vilken bastu det är!!!! Svettades så det rann. Fille också. Jag red kanske i 40-45 min men det räckte gott och väl för att bli "lite varma". han var jätteduktig iallafall, han är lite rädd för ett hörn, men jaja. så är det. I vilket fall väldigt mjukt och fin och mycket mer tryck än igår :) Härligt!

Invigde också mina nya GRÖNA stigbyglar, funkade toppen :) Dock inte tränset, behöver två nya hål. Lustigt när det finns typ 8-10 cm kvar på sidostyckena att göra hål i men man gör inte det :P min häst ska liksom inte behöva x-full, han är ytterst normal. Fint kommer det bli när det är klart iallafall :d :d :d



Igår såg jag också Titanic för första gången i mitt liv och grät som en döende anka ungefär. Den var så otroligt rörande, jag var helt uppsliten typ en timme efter :P Jack hade köpt den och popcorn till mig, för jag hade aldrig sett den dåju. Har aldrig gillat Leonardo DiCaprio innan, tyckte att han var överskattad. Började ändra mig i shutter Island, och numera är jag ett inbitet Leo-fan!! Vilken underbar skådespelare.


Måste ärligt talat säga att jag förstår varför folk blev sura över att jaginte sett Titanic innan. Det är skamligt. Det är nog faktiskt den bästa film jag sett. Pinsamt att man kommer såhär 13 år senare (eller vad det nu är) och inser detta ;)


Förresten så är det Morgan Freeman-kvällar på tv4+. Gilla!!

alva

häst är bäst

Tusen tack till Matilda för den fina kommentaren :) tycker faktiskt också att han påminner om goa Nirvana! Inte illa det :)


Idag har jag ridit på morgonen och stekts tillsammans med Fille, han var duktig och satte idag två jättefina byten :) Han har haft lite svårt för att bibehålla rakheten liksom, och då blir det flängigt och korsgalopp :P Men idag gick det toppenbra! Men han var lite matt, inget riktigt tryck i gångarterna, så jag ska öka maten lite fortare :) Han har ju fått väldigt lite under vilan, men nu ska powern tillbaka ;)
Hans gamla ägare var också på besök, det tyckte han nog var konstigt! haha, han är ju tio år men har aldrig sålts innan, så han visste väl inte riktigt vad som hände. Men han var cool ändå, hälsade med öronen framåt, men han var ändå go mot mig, det var skönt! Vi kommer nog ses lite på tävlingar framöver, eftersom hans gamla ägare har en sexåring hon är ute med nu :)
 
Mitt paket från Hööks har kommit idag också! Jippie-yey :) Två supermjuka goa nosgrimmor från Claridge House. För att vara såpass billigt är verkligen CH ett fantastiskt bra märke!!! Mjuka, fina, hållbara grejer :)
Också fått min pad som ska skona rumpisen. Hoppas att detta blir mjukt och skönt :) haha
Och till sist- mina stigbyglar! Längtar efter att spraya dom och se hur det blir :d dock rekommenderas det att man sandpapprar dom innan sprayningen, så jag ska prata med pappsen ifall han kan rota fram något sandpapper ur förrådet :P Ska bli så kul :d

Imorgon ska jag nog inviga mitt gröna pannband och mina nya nosgrimmor ändå, även om det blir utan stigbyglarna, är så sugen på att använda det :D


alva



vilken kille

Filip har fortsatt på sitt superbraiga spår, igår tog det max en minut att få in honom i spolspiltan, idag red vi ut på morgonen och han var superpigg och glad och dessutom är han numera så otroligt gullig att när han går i hagen och jag ska ta in och ropar "fiiiiillleeeeee" och visslar (vilket jag är superdålig på) så kommér han galopperande! Hur gullig får han bli min lilla mysis? Antagligen handlar det lite om mat med, men ändå ;) haha

Imorgon ska jag rida tidigt på morgonen och hans förra ägare kommer och kollar på honom då med. Hoppas att detta blir trevligt :) alltid lite nervöst tycker jag ;)

BILDBOMB


Första språnget hemma!


PUSS! Andra dagen hos oss tror jag, tredje kanske :)


Söt i stallet


Haha, charmig bild på oss alla :)


Pay & jump 90 eller100 cm



felfriiiiiiii i pay&jump ;)




Klubbtävling 100 cm, vannelivann :)


Hoppas att jag inte låter som en riktig skrytmåns, det är verkligen inte meningen! Jag är ju inte alls på någon hög nivå i hoppning och att hoppa snälla, goa fille är inte så komplicerat! Men jag är verkligen glad över att jag köpte honom och att vi ändå lyckats bli kompisar fastän vi är nya för varandra :)



alva

duttiplutti

Fille var jätteduktig igår när vi lasttränade! Det tog kanske 5-10 minuter så traskade han in sen :) Det är väl godkänt tycker jag!!
Moa&Calle, Kajsa&Kalle, Tove&Miro och Matilda&Vickan hoppade lite igår, en fem och en halva och en linje :) Gick bra för allihopa! Kul att alla har "människonamn", men de heter ju egentligen Cabanel, Atlantic Commander, Lá Miro och Quick Step! Jack var med också och han fick en grundlig lektion ;) haha
Jag vill också hoppa dock, det är lite trist. Men inte alls länge kvar :d

Ikväll ska jag rida snuttis, idag ska vi rida ett lite längre pass (alltså, 40-45 min, men i jämförelse) och trava nästan som vanligt.

Pricken ser ut som en ponny :)

alva


Lattjolajban

Vilken bra morgon :) Fast varmt!!!!!!!!
Fille och jag gick upp i paddocken innan åtta och skrittade och travade en stund i gruset, han var jättemjuk och fin, sen skrittade vi lite i gräspaddocken och avslutade med en skrittrunda! Han var så jätteduktig :)

Efter passet och avsvampning tränade vi också på att gå in i spolspiltan, och det tog max en kvart :) Bästa Fille! Han matades med godis sedan ;) haha. Man får välja sina godistillfällen noga ;) Han har blivit rätt tjock nu av vila + gräshage, men det löser sig väl när jag kommit igång att rida :)


Gulle myser i hagen!Han rullade sig direkt när han kom ut... Fast bilden är inte från idag :)


alva

att duscha får tio plus av fem möjliga

Drog på riktigt kallt och duschade, håret får självtorka såklart, så att man fortsätter vara lite kall...

Behöver kanske inte berätta för alla att det är sjukt dåligt att det är såhär varmt när man har häst! TEX:
*Vattnet i hagen blir kokhett och fyllt med alger, dvs hästarna dricker mindre. Dessutom vägrar Fille dricka det rena, nya vatten vi ställer in och kämpar på med den fasta hinken.
*Man får rida halv sju på morgonen eller halv tio på kvällen (fast då går solen ner :P)
* Det går inte att mocka utan att få allvarliga svettningar
*Ridbyxorna skaver och ridskorna hettar

USCH!!!!!!!!!!!!!!!
Alltså, först kände jag mig hemsk som klagade på värmen, men sen insåg jag att jag har aldrig önskat mig den jäkla dumvärmen. Den borde inte drabba mig :( Jag har hellre iskyla som förra vintern. Stackars Jorden, den kan inte hjälpa all miljöförstöring som sabbar klimatet :( Men jag är arg iallafall...


Förresten!
Längtar tills ikväll då jag får rida, om någon missat det ;)

testa nya grejer!

alva

för varmt för att tänka klart

Jisses. Sitter och halvdör inomhus pga all värme, vi ska rida ikväll istället för på morgonen, som jag annars föredrar. Tycker att man blir helt korkad hela dagen om man går och väntar på att rida, kan varken vila eller riktigt göra något. Jack har börjat på sitt sommarjobb också, så jag är strandsatt med min goa familj istället :)

Har dock passat på att köpa lite grejer idag! Haha, tar igen mig med lite shopping. Köpte inte allt jag ville ha i Falstis. Så nu är det beställt, från hööks:
* Plaststigbyglar
*Remontnosgrimma
*Aachennosgrimma
*Sadelpad. Den heter egentligen Gel Seat-Saver och det är som en gelpad fast till sitsen istället :P Mamma skrattade och undrade hur jag skulle förklara den för alla. Får bara säga som det är: Jag har en jättelång svanskota så jag får sketont i rumpestissen när jag rider :P Haha, det är sant! :) Men förhoppningsvis löser jag problemet emd denna paddisen. Dock fick jag ringa till hööks för att få tag i den :P

Vi drog också en vända till Mekonomen och hittade där limegrön färg till stigbyglarna!!! Ska bli så kul när stigbyglarna kommer och jag kan spraya dem, finally :) Då är jag dressed for success i Yxnarum, första tävlingen!

Dessutom köpte jag ju då både en remontgrimma och en aachen, trots att jag köpte ett träns... Skulle ju bygga på dem successivt, men så blev det med det ;) Haha. Nöjd iallafall! Alltid bra att ha två träns, ska ha ett hemma och ett på träning/tävling, d.v.s. ett med svarta pannbandet och ett med det limegröna.

Mina och Filles outfits börjar ta sig!

Nu ska jag chilledilla innan jag äntligen får slänga på sadeln ikväll :D

alva


falsterbofalsterbo!

Klockan 5.05 ringde klockan, 5.45 rullade bilen. Jisses vilken tidig morgon! Moistois skulle ju köra också, den stackaren... Jag var supportvaken, det hade ju varit för hårt att låta henne köra medan jag låg och snarkade ;)
Vi hittade bra, en kort avstickare mot Trelleborg, och parkerade i den gassande solen. Vi varvade sedan shopping och tävlingar om vartannat, vi tittade faktiskt på i princip alla klasser från början till slut, missade lite i början på första klassen och sådär bara. Bra klasser! Vi hade läktarplats i skuggan, men det blev iskallt så vi fick hämta fleecefilt och grejer, och till och med under nationalhyllet slet vi i filten för att den skulle räcka till båda :P

På fredagen dock.. Vilken HETTA! Jag trodde att min tid var kommen, så varmt var det. Vi fick lämna våra platser, det var för varmt (de var alltså inte i skuggan :P)!!!! Under Meydan FEI Nations Cup fick vi vandra runt på kortsidan. Andra rundan var dock bättre, då satt vi högt upp i trappan och det fläktade lite, lite. Refreshing.

Stort, stort grattis till Sverige som vann Meydan FEI Nations Cup i Falsterbo! I laget red Malin Baryard-Johnsson- H&M Tornesch (4+4), Helena Lundbäck- Bukowskis Erbblumme (0+4), Peder Fredricsson- H&M Arctic Aurora Borealis (0+4) och Rolf- Göran Bengtsson- Casall La Silla (0+0)

Laget ledde på 0 fel inför andra omgången och det var jämt till sista ryttaren. Holland hade ridit klart och slutade på 12 fel, Sverige hade 8 och allt hängde på Rolf- Göran Bengtsson och Casall La Silla. 4 fel eller mer hade gett omhoppning och 0-3 hade garanterat vinsten. Klippan Rolf drog till emd en nästintill perfekt runda och Sverige hade vunnit!!!!
GRATTIS! Det var de alla värda!
Tvåa blev Holland på 12 fel och trea Spanien på 21.
Min nya hästfavvo är Vdl Bubalou måste jag också tillägga! Så snyggt namn ;) Med Jur Vreiling i sadeln gick han som en klocka, dock krävde han sin ryttare, det syntes...


Så till INKÖPEN:

Svart träns med aachennosgrimma Skulle egentligen köpt en nosgrimma, men med sån extrem rea som det var på detta tränset gick det på ett ut :d ska använda nosgrimman på mitt remontträns till att börja med, sen ska jag bygga på allteftersom
Svarta super-grip tyglar
Svart pannband med blingbling stenar i svart Charlies
Svart pannband täckt med limegröna swarovskistenar Charlies
Brun/beige luva
Marin/beiget schabrak och matchande luva

Det var faktiskt allt! Det enda som saknas är stigbyglar, färg till stigbyglarna och en gelpad till rumpestissen.

De två senaste dagarna har spenderats i ett hett Göteborg, det kokade på tåget, och jag har åkt farligheter som Balder, Lisbergsbanan, Flum Ride, Kållorado och Spökhotellet Gasten! Också köpt ett linne och ett par sandaler och haft supertrevligt med jack + hans mamma och hennes sambo.

Nu längtar jag bara till imorgon,då ska jag börja sätta igång älsklingsfille igen :d

Natti!


FALSTERBO HERE WE COME

Har taggat loss nu, allt är packat och klart och pengarna är i tryggt förvar, med allihopa. Falsterbo är bäst!!!!!!!


Skrivs kanske innan Göteborg, men det tror jag då inte! Så måndag blir nog bloggen uppdaterad igen!

Hörs då med alla köpta grejer presenterade :d

alva

Beställa luva?

Jag kommer ha mitt nya schabrak från Exklusiv som tävlingsschabrak, vilket är brunt med guldig passpoal, och jag köpte en matchande luva på samma gång. Men den är alldeles, alldeles för stor och jag tycker inte heller att den är så snygg som jag ville... Därför funderar jag på att beställa en luva från en tjej som gör dom själv efter beställning! Sara Carlsson heter hon, kolla in hennes superbra blogg: http://carlssonpataket.blogg.se !
Eftersom jag ska fixa limegrönt pannband och stigbyglar så tänkte jag beställa en luva i matchande brun med en guldig passpoal och en limegrön! Ska fundera lite till på detta;)

IMORGON ÄR DET FALSTERBO! <3

alva


anmäld

Till lokal hopptävling för häst i Yxnarum den 1 augusti, 100 cm + 100 cm
Till lokal hopptävling för häst i Tingsryd, V-plast cup, den 13 augusti, 100 cm + 100 cm

Anmälde redan nu, eftersom man kan ta tillbaka anmälan :) Hade tänkt vänta någon vecka till, men vad är meningen med det? Kom jag på nu ;)

SÅ GLAD ÄR JAG IALLAFALL, fan vad härligt att äntligen få tävla! Bara det jag har att säga ;)


Fler sånahär bilder är heeeeelt okej ;)

alva

Sparar varje slant

Till Falsterbo! Förberedelserna fortsätter, idag handlade vi mat :) Blir nudlar, grillat, småyoggitar och mackor. Den vanliga dieten ;) haha.
Annars har man ju mest sparat pengar idag, dvs inte gjort något ;) Hittade en fantastiskt fin kavaj på halva priset och ett par sandaler, hundra kronors rabatt... Men den som spar han har och jag vill hellre köpa grejer på Falstis. Shopping för pengarna som blir över kan jag fixa i göteborg och stockholm!

Får se vad det blir för snygga grejer som ska med hem!

Förresten, idag spanade jag in Fille ordentligt, och han har verkligen ändrat färg nu av sommarvärmen! Han har blivit jättejätteprickig i ansiktet och vid virveln vid bakbenet :) Coolt!
Fille var svart när han föddes, men hans mamma, som är tjugo är helt flugskimmel nu.



Finaste Fellino!

alva


Callis!

Idag gick jag med Moa upp och hoppade efter att jag borstat lillFille som såklart vilar :P! Byggde en liten oxer med regnbågen i, och hon hoppade några språng mellan 70 och 115 cm typ :) Första gången hon hoppade Calle efter vilan och det gick jättebra. Men seeeeen..

Hoppade jag! Första gången jag hoppade Calle och det var spännande som attan. Jäklar, han knappt njuta av att hoppa, för det gick så jäkla fort. Sen ska man ju komma igång att ha lagom stöd i handen, lagom tryck och lite ben på det. Haha, för min del handlade det lite om att sitta kvar också :) Calle är en liten häst, men han är verkligen en gummiboll! Han laddar som tusan sista galoppsprången och så hoppar han en ur sadeln. Han har sån kraft! Att hoppa Calle känns såhär:'

Ben, hand, sits, tryck, ben hand, sits, tryck, låt honom gå av, (råkade lägga honom lite nära två gånger, men det blev inte nära, utan han hoppade istället och vi fick ett enormt språng alldeles för långt ut :d haha), sen känns det ungefär som att man sitter en meter övanför en liten, liten tennisboll som man ska försöka landa på, vilket jag inte trodde att jag skulle lyckas med, han var ju så jäkla vick så att jag trodde att jag skulle trilla ner någonstans efter  hans rumpa ;) hahah. Sen landar man och då är det POFF framåt. Hahhaha!

Men det var verkligen jättekul, tusen tack till Moa för att hon lånade ut honom :) Såfort Fille är igång igen ska hon få hoppa honom med! Han är inte lika extraordinär som Carl ;)

Sedan skulle i vilket fall Calle få tänderna fixade, vilket tog en massa tid för veterinärena var så få att dom var jättestressade... Sedan fick han sjukt mycket lugnande, så han var helt DYBLÖT efteråt och såg helt okontaktbar ut... Spännande... Hoppas han piggnar på sig, Moa är med honom :)


"Tro fan att du trillade av förra tävlingen" var det första jag sa till Moa när jag hade hoppat ;) Haha. Han är supermysig och man känner verkligen vilken power han har, det är häftigt, men kommer man som hon gjorde förra tävlingen så är det rätt troligt att man flyger av, och i Moas fall får hjärnskakning!

Men jag skulle nog verkligen gilla honom om jag kunde träna lite ;)

alva

Storasysterdag idag

Haha, nästan iallafall ;) Vi har nämligen tvättat och dammsugit insidan på bilen idag! Den ska brummas ner till Falsterbo torsdag morgon, prick klockan sex, och vi ska faktiskt sova i den en natt också :) Vi har testchillat i den och det gick prima :) Känns som att vår superbil kommer äga att sova i tält!

Idag ska vi också packa till Falsterbo, börja iallafall, vi ska dela på en bag, blir lättast :) Och så skriva lite inköpslista, måste ju ha käk med oss. Vi hoppas innerligt att vi ska kunna grilla på kvällen hos Matilda, Victoria, Emmy + mammor ;) Hoppas detta går för sig! Sen kryper vi till kojs i bilen, perfekt.

Jag ska till GBG lördag-söndag också, så jag ska börja packa dit också, så att jag itne använder något jag vill ha med mig dit! Fullspäckat schema ikväll alltså. Lika bra att göra det idag tänkte vi, när vi båda är livlösa. Dvs inte har något annat liv att tala om, t.ex. pojkvän :) Vilken planering!




Denna snygga fisen har fått vila idag, och det är sex dagar kvar tills det blir bättre motion :) Hoppas han uppskattar det lite ;)

alva

saknad

Hur mycket jag än tycker om min fina Fille kommer det stunder då jag verkligen saknar min ponny. Lucie var så otroligt speciell för mig. Jag kollade på bilder på henne nu och det går bara inte att hålla tillbaka tårarna då!
Jag har ju inte haft Fille längre än två månader, och det tar tid att sluta sakna Lussan.. Hon kommer alltid vara världens finaste ponny, lilla gumman <3 Jag glömmer henne aldrig!


Framridning Jämjö klubbtävling, vår första tävling tillsammans, som vi vann


I transporten, väntar på att få tävla i Nybro, där vi tog vår första vinst lokalt!

Hemma i grusen


På promenad när hon var skadad


Klubbtävling på gräsbanan


Full speta!


Hon är så fin!


Nybadad, andra dagen hos oss


Mys i hagen


I snön i vintras


I våras


Sista dagen hos oss


Min fina tjej <3 Tur att jag vet att du har det så bra. Det var bäst för oss båda att gå vidare, och jag ångrar mig inte, men jag önskar att jag fick träffa dig varje dag ändå <3

Tur att jag har Fille!
Alla borde verkligen njuta av varje sekund man har med en häst, man ska inte ångra sig efteråt för att man inte hade så kul som man borde! Jag tänker iallafall njuta av tiden med bästa Fellino!


Dagens ridpass :)

Var lugnt... Har skrittat Fille i en vecka, och idag var sista dagen innan han går på full vila en vecka! Idag fick vi sällskap av ett dressyrekipage från stallet, Sara och Navve! Trevligt värre faktiskt :) Fille var dock seg... Lite för varmt för honom idag! Han var svettig under sadeln efter skritt på lång tygel i 30 minuter... Han tål inte värmen så mycket och han har ganska tät päls :P plus att han inte får havre nu, utan bara lite müsli. För några dagar sen var han knäppiboll för att han fick havre, haha

Idag var sista dagen på länge jag jobbade i stallet också, för nästa helg när det är dags igen är jag i gbg, så det är två veckor tills nästa gång! Har haft det ganska skönt faktiskt, det har varit ungefär fem hästar in, ut, att luncha och så en med hö och mockning :) Och det tjänar man en liten slant på faktiskt! Så den lilla slanten hänger med till Falsterbo såklart!

Min fina kille :)

Ciao

Cabanel

                                                                     Cabanel
                                                                       1995
                                                           e. Concorde u. Habanera
                                                                   ue. Ralmé Z
                                                                 äg. Moa Zalar

Färg: Mörkbrun med vit stjärn, snopp och lite vitt på benen!
Höjd: ca 160 cm
Vikt: Vet inte säkert, men ungefär 520 kg tror jag
Tävlingsnivå: Har gått JSM med Lina Romlin och 140 cm i hoppning
Temperament: Calle är lillkillen med bushumöret! Han är en studsboll av rang, som flyger över hindrena med en lite egenkomponerad teknik ;) Fort går det också, två sekunder så är han över hïndret och på väg därifrån ;) Markarbete är inte Calles favvo dock... Han är duktig på att åla sig,dvs sluta, öppna och allt sånt, det gör han i sömnen, men flashiga gångarter och hingstnacke? Näää... Dock skrittar han fortast i världen!

I boxen är Calle mysig, men lite egen även här... Han knuffas och buffas för att få uppmärksamhet, och liksom klappar marken med sin lilla fossing. Skakar på huvudet så att grimskaftet flyger som en lian. Djungelungen säger Moa. Han är med på det mesta, utom att pussas eller klappas på näsan. Fy.

Moa och Calle har tävlat tom 130 cm, fast bara en gång. Dock var det en strålande runda, bara 4 fel (ett riktigt skitpet, det kan jag skryta med ;) ), detta var i div 1 finalen. Annars går de mest i 120-125 (mest pga Folksam Riders Cup nu i dessa tiderna) med fina ritter :) I höst blir det väl 130 dock! Jag skryter lite, för jag är ju så stolt över dem :)


130 i Fjälkestad div 1


Första tävlingen tillsammans! (tror jag)


Provridning


I galopp på Fjälkestads gräsbana :)


Deras bästa sidor!!!


alva

Längtar tills falsterbo!

Idag började Falsterbo! The tour of amateurs började idag, eller delen i Falsterbo iallafall, och första vinnaren blev Li Frantz Nilsson på Oran! Wow, en Blekingetjej :) Superkul! Vore ju kul om det fortsatte i samma anda :)

Jag ska bila med Moa ner till skåneland torsdag morgon och åka hem fredag kväll! Det är superbra program just de dagarna, vi har läktarbiljetter. Det är nästan för bra!!! Vi måste ju ha mycket tid att shoppa loss ;)

Detta programet gäller på torsdagen:
09:00

Kingsland 7-års championat, 1:a kval

11:00

Vellinge kommuns pris (1:a kval till Derby)

14:00

Final Tretorn Ponny Grand Prix

15:00

Final JumpClub Ungdoms Grand Prix

16:30

SEB Cup, kval till Grand Prix




Och detta på fredagen:

09:00

Mercedes-Benz Trophy, 2:a kval till Derby

12:00

Folksam Scandinavian Open final, 5-åringar

14:20

Malmö All Star Cheer and Dance

14:30

Meydan FEI Nations Cup™ omg. 1

16:30

Meydan FEI Nations Cup™ omg. 2

18:00

Kingsland 7-års championat, 2:a kval



Sjukt roliga klasser:) Men man får prioritera! Har en lång inköpslista.. Blir nog lite prioritering där också.. Haha :)

Ikväll har jag inte mycket för mig, så snart kommer ytterligare ett inlägg, om Moas häst!

alva


Hippson vs. Ridsport!

Undrar vilken tidning som är bäst egentligen... Egentligen tycker jag nog att Ridsport är bäst eftersom den har så många delar och innehåller lite av allt, men ändå är tävlingsinriktad. Det är mer som en nyhetstidning inom ridsporten! Medan Hippson är inriktad på tävling, och bara har väldigt lite annat, men deras reportage är ju så jäkla bra! Den senaste tidningens "ridol", reportaget med Marcus Ehning... Himmelskt! Kommer också ihåg "hemma hos" hos Maria Gretzer och Jan Brink som var jättebra.
Dessutom är jag med i Folksam Riders Cup, fast jag och Fille har ju inte varit med på riktigt än, men det kommer hoppas jag ;) Tycker att Hippson tillsammans med deras kanonbra hemsida allt som allt faktiskt slår Ridsport, fast med superliten marginal!

De två är iallafall de helt klart bästa hästtidningarna! Eftersom vanliga tidningar innehåller typ 1 % ridsport var tionde nummer så är det sån lyx att få hem ridsporttidningar ;)




Alva


Hästblogg på agendan

Min nya blogg kommer handla om hästar precis som min gamla, men bara om hästar och inget om min vardag eller så!
Den heter Fellino eftersom min fina häst gör det! Han är huvudperson i bloggen såklart och därför kommer nu en presentation av oss båda :) 

                                                                Fellino
                                                                 2000    
                                                      e. Feliciano u. Sherie
                                                                ue. Solid
                                                          äg. Alva Zalar
Jag har ägt Fellino sedan den 28 april 2010
Färg: Skimmel (var svart när han föddes och är nu gråfläckig med mörkare ben och lite små prickar à la flugskimmel)
Höjd: 163 cm
Vikt: 575 kg
Tävlingsnivå: 120 cm hoppning med förra ryttaren, startad små klasser i dressyr
Temperament: "Fille" är väldigt lugn och snäll men också lite busig, han försöker gärna studsa lite efter hinder och bockar som en tok på ärevarv. Han är dock väldigt mån om att göra rätt, han anstränger sig för att vara duktig, men han busar också gärna lite på vägen... I hoppningen är han superokomplicerad och snäll, hoppar i princip alltid och tycker också att det är väldans kul. Han blir lite stark och eftersom han är så storgalopperad smäller han mer än gärna av distanserna på ett färre galoppsprång än det är meningen, men han hoppar alltid med glädje!

I boxen är Fille också lite busig! Han är också sällskaplig, så han bankar lite i boxdörren eller skrapar med foten. Dessutom står han helst och pussas med någon kompis, om han kommer åt.. Han gillar alla som gillar honom! Människor är också en favorit, helst ska de borsta honom i ansiktet eller låta honom slicka dom på händerna. I evigheter! Han är en jobbig charmpelle ;) Men han är så kelig och go att man inte kan sura på honom fastän han står och skrapar i gången!

Utrustning: Fille har en Prestige Golden Star i svart, stl 17/35 och under denna en Mark Todd-pad. Han har Veredus Olympic i svart på frambenen och inget på bakbenen. Hans träns är svart med remontgrimma, men det är lite egenkomponerat också, jag har nämligen satt dit en engelsk nosgrimma också. Han kan ju bli lite stark nämligen! Egentligen blir det ju effekten av en pullargrimma, men den sitter lite bättre och ger inte samma tryck, vilket enligt tandläkare är väldigt bra för tänderna :) Och så kan han dessutom inte lägga tungan över bettet, vilket han annars gjorde när han var liten ;)


Fotograf: Emelie Thoresson
Jag och Fille har bara tävlat två gånger än så länge och ingen "räknas riktigt" ;) Den första var en pay & jump på KLRKs gräsbana, där vi red 90 cm och 100 cm, båda felfritt :) Den andra var en klubbtävling på klrk, på gräsbanan den också, där jag red 100 cm clear round felfritt och sedan 100 cm A:0/A:0 där jag var enda dubbelnollan, så jag vann faktiskt :) Bilderna kommer ifrån dessa tillfällena!

Mitt mål med Fille inför innesäsongen nu är att tävla 100 cm och samla nollor, lokalt till absolut störst del såklart!
Min tävlingsplanering beror på flera saker, som 1. när min storasyster Moa ska tävla (en presentation av hennes häst kommer också!) eftersom jag behöver förälder och transport :P 2. Om jag ska vara med i div 2 eller inet (om det blir något lag) och 3. Hur det känns såklart! På träning och tävling.

Tävlingsplanering om jag ska rida division två, utan att ha tagit hänsyn till Moa:

1 augusti           Yxnarums Ryttarförening (lokal) 100-100 cm

13 augusti           Tingsryds Rid-och körklubb (lokal) 100+100 cm

Ev. 14 augusti  Tingsryds Rid-och körklubb (reg) 100 cm

28 augusti         Rid och Körsällskapet Sporren (div 2)

5 september   Ölands Ryttarförening (lokal)

18 september Ronneby Ryttarförening (div 2)

26 september Karlshamans Ridklubb (div 2 final)

Tävlingsplanering om jag inte ska rida division två, utan att ha tagit hänsyn till Moa:

1 augusti           Yxnarums Ryttarförening (lokal) 100+100 cm

13 augusti         Tingsryds Rid-och Körklubb (lokal) 100+100 cm

ev. 14 augusti  Tingsryds Rid-och Körklubb (regional) 100 cm

22 augusti         Vimmerbyortens Ryttarförening (lokal) 100+100 cm

5 september   Ölands Ryttarförening (lokal)

12 september   Nybro Ridklubb (lokal)

26 september Vimmerbyortens Ryttarförening (lokal)





Så, välkommen till min nya blogg helt enkelt :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0